BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisŞimşek de IMF'ye adaylar arasında----

Şimşek de IMF'ye adaylar arasında

Şimşek de IMF'ye adaylar arasında
16 Mayıs 2011 - 16:41 www.finansgundem.com

Yabancı basında Kemal Derviş ismi gündeme gelmişken bugün Ankara kulislerinde farklı bir isim duyuldu; Maliye Bakanı Mehmet Şimşek

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Dominique Strauss-Kahn'ın cinsel taciz suçlamasıyla tutuklanması IMF'yi ekonomi haricinde bir konuyla dünya gündemine oturttu. Piyasalarda bu durumun global ekonomiyi ne yönde etkileyeceği merak konusuyken aynı zamanda IMF'nin yeni başkanının kim olacağı da tartışılıyor. Strauss-Kahn'ın tutuklaması söz konusu değilken bile yabancı basında Kemal Derviş ismi gündeme gelmişken bugün Ankara kulislerinde farklı bir isim duyuldu; Maliye Bakanı Mehmet Şimşek.
Yabancı basın başkanı tartışıyor
The Wall Street Journal'e göre, Strauss-Kahn'ın suçlu olsun veya olmasın, IMF Başkanlığı'ndan istifa etmesi bekleniyor. Şu an IMF Başkanlığı'na vekalet eden birinci başkan yardımcısı John Lipsky de, geçen hafta görev süresinin dolacağı Ağustos sonunda görevi bırakacağını açıklamıştı.
Bu durumda, ekonomi çevrelerinde IMF'nin yeni başkanının kim olacağı yoğun bir şekilde tartışılmaya başlandı.
Fransız bakan olmayabilir
Strauss-Kahn'la ilgili iddianın ciddiyeti nedeniyle de yeni başkanın yine Avrupalı olma olasılığının azaldığı belirtiliyor. Bu nedenle ismi IMF Başkanlığı için ön plana çıkan Fransa Maliye Bakanı Christine Lagarde'ın başkan olamayabileceği kaydediliyor. 
FT: Türk Hükümeti Derviş'in arkasında durmaz
Aralarında ünlü ekonomist Nouriel Roubini'nin de bulunduğu, ekonomi çevrelerinin önde gelen uzmanları, gelişen ülkelerde IMF Başkanı olabilecek birçok kişinin olduğuna dikkat çekiyor. Bu kişiler arasında adı en çok geçenlerden biri de, Türkiye'nin eski Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş. Ancak İngiliz Financial Times Gazetesi, Türk Hükümeti'nin Derviş'in arkasında durmasının muhtemel olmadığını yazdı.
Bağış, Şimşek dedi
Yabancı basın bir yana sosyal Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış adaylık için isim paylaştı. Bağış, sosyal paylaşım sitesi tweeter'daki kendi hesabından "retweet" ettiği bir yazışmada, açık açık Mehmet Şimşek'in adaylığını gündeme getirdi. Tweet'te "IMF Başkanlığı için arayış başladı. Maliye bakanı Mehmet Şimşek aranan şartları taşıyor" yazıyordu. Bağış, bu tweet'i,kendisini izleyenlerle paylaştı. 
ABD medyasının ve piyasalarının nabzını tutan Selim Atalay ise bugün CNBC-e'de yaptığı açıklamalarda IMF Başkanlığı için Mehmet Şimşek'in isminin geçtiğini söyledi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)