<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisSimit Sarayı’nda fırına odun taşıdım----

Simit Sarayı’nda fırına odun taşıdım

Simit Sarayı’nda fırına odun taşıdım
15 Mart 2013 - 19:58 www.finansingundemi.com

Simit Sarayları’nın kurucu ortaklarından Haluk Okutur anılarını gençlerle paylaştı

Globalcv’nin İstanbul Teknik Üniversitesi’nde düzenlediği “2023 vizyonu” konulu panele katılan konuşmacılar, ilginç anılarını öğrencilerle paylaştı. Panele damgasını vuran Simit Sarayları’nın kurucu ortağı Haluk Okutur, markanın büyüme süreçlerini ve kırılma anlarını açıkladı. İlk şubelerini açtıklarında haftanın 3 günü simit fırınına geceleri odun taşıdığını belirten Okutur şunları söyledi:
"Rumeli Hisarüstü’ndeki ilk şubemizde benimle birlikte çalışan 4 arkadaşım vardı. Simit fırınına odunları taşımak ise bana düştü. Gece kamyonla gelen odunlar gün doğmadan fırına taşınmak zorundaydı; çünkü belediye ceza kesiyordu. O yüzden haftanın 3 günü geceleri odun taşıdım. İlk şubemizi açtığımızda işler iyi gitti. Biz sermayemiz olmadığı için insanların cebindeki küçük paralara talip olmuştuk. Çünkü yaptığımız araştırmalar bunu göstermişti. En çok satın alınan ucuz gıda araştırmamızda ikinci sırada simit çıkmıştı…”
"HAYALLERİME ÖNCE KİMSE İNANMADI"
Öğrencilerle anılarını paylaşan Okutur,  “İşin başında simit üzerine birtakım hayaller kurup planlar yaptım. Kimse inanmadı. Simit ile bu hayallerin gerçek olamayacağı yönünde tepki aldım; ancak bu işe inandım. Kurumsallaşmamız da çok kolay olmadı. Bir gün karar aldık.  Çalışanlarımız turuncu üniforma ve şapka giyecekti. Ertesi gün kimse giymedi. Bu konuda ısrarcı oldum, giymeyenler işten çıktı. Belki küçük bir şey gibi görünebilir ama kurumsallaşma dediğimiz şey, üzerinde istikrarlı bir şekilde durulması gereken bir konudur” şeklinde konuştu. Doğru bir iş planı ve iş modeli hazırladıktan sonra inançlı bir şekilde çalışmak gerektiğini ifade eden Okutur, Türk insanındaki en önemli eksikliğinin özgüven olduğunu söyledi.
 MARKALAŞMANIN ÖNEMİ
Panelde konuşan Doğtaş Pazarlama Müdürü Derya Ercan da Türk şirketleri ile ilgili ilginç açıklamalarda bulundu. Türk şirketlerinin “markalaşma” konusunda önem göstermesi gerektiğini ifade eden Ercan, markası olmayan şirketlerin pazar payının halen çok yüksek olduğunu ve 2023 hedefleri için daha çok sayıda markanın oluşturularak global düzeyde bilinirliğinin artırılması gerektiğini söyledi.
 NİTELİKLİ İŞ GÜCÜ
2023 hedeflerine dikkat çeken Evyap İnsan Kaynakları Direktörü Bekir Arıcak ise, “Tarihe baktığımızda insan potansiyelinin nitelikli iş gücüne dönüştürüldüğünü görebiliyoruz. Bizim de 2023 hedeflerimiz doğrultusunda en önemli stratejilerimizden biri insan potansiyelimizin doğru yere kanalize edilmesidir” dedi. Yoğun ilgi gösterilen etkinliğe katılamayan öğrenciler panele ilişkin videoları wise.tv’den izleyebilecek.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Barkın Paker18 Mart 2013 14:05

    Simit Sarayı güzel bir atılımdı. Ancak franchising dünyasının cazibesine kapılıp kanserli bir büyüme gerçekleştirdiler. Şu an poğaça ve açma gibi ürünlerin hamur kalitesi ve kullanılan yağ felaket. Sabah taze olmasına rağmen acı bir tadı oluyor. Ana ürünleri çay ve simit olan bir yerin çayının iyi olmaması ne demektir, bilir misiniz? Franchising dahilindeki kontrollerin sıklaştırılması, standartların iyileştirilmesi gerekiyor. Kârdan çok lezzete önem verilmesini öneririm. Sonrası zaten gelir.