BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisSigortacılar başkanını seçiyor----

Sigortacılar başkanını seçiyor

Sigortacılar başkanını seçiyor
09 Nisan 2011 - 03:42 www.finansgundem.com

Türkiye Sigorta ve Reasurans Şirketleri Birliği (TSRŞB) üyesi 59 şirket, pazar günü yeni başkanını ve yeni yönetim kurulunu seçiyor

2005 yılından bu yana TSRŞB Başkanı olan Hulusi Taşkıran, yeni dönemde görevi devredeceğini açıklaması üzerine sigorta sektöründe adaylık yarışı başladı.
Başkanlık için Aksigorta Yönetim Kurulu Danışmanı Fahri Altıngöz, Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mustafa Su ve Dubai Group Sigorta Genel Müdürü Çetin Alanya yarışacak. Başkan olması durumunda, sigorta sektöründe şirketlerle müşteriler arasındaki itibar ve güvene önem vereceklerini belirten Fahri Altıngöz sektörün önemli bir süreçten geçtiğine dikkat çekti. Altıngöz şunları söyledi:
“Dünyada yaşanan ekonomik krize doğal afetleri de eklediğimizde, yeni dönemde sigortacılık sektöründe de birçok farklı uygulamalar söz konusu olacak. Türkiye’de de yeni Türk Ticaret Kanunu, yeni Borçlar Kanunu, Sigortacılık Kanunu ve bunlarla birlikte gelen düzenlemeler hayatımızı değiştirecek. Sigortacılıkla ilgili alışkanlıklarımızı değiştirmek mecburiyetinde kalacağız. Dolayısıyla yeni döneme bizim mutlaka bir değişim kültürü ve değişim anlayışı ile çıkmamız gerekiyor.”
‘Sektördeki zarar sürdürülemez’
Hayat dışı sigorta sektöründeki faaliyet gösteren şirketlerin zararının 750 milyon TL’ye ulaştığını belirten Altıngöz, “Bu durum şirketlerin özkaynaklarını eritti. Şirketlerin faaliyet geliri, kâr oluşturması gerekiyor. Bu zarar artık sürdürülemez. Birlik bu sancılı yeni dönemde sektöre ilaç olabilecek proaktif projeler başlatmalıyız. Sektördeki sigortalılık oranını büyütecek çalışmalar yapmalıyız” diye konuştu.
Altıngöz, “Yeni dönemde, itibar ve güven üzerine kurulan sigortacılık sektörünün daha iyi anlatılıyor olması son derece önemli” dedi.
Suistimaller yüzde 25 oranında
Sektördeki suistimalin yüzde 25 civarında olduğunu belirten Altıngöz şöyle devam etti: “Sektörde bankacılık sisteminde olduğu gibi bir kara liste oluşturulabilmeli. Sigorta bilgi merkezini sektörün kullanımına açmak istiyoruz. Sektörün karşı karşıya olduğu risklerin derecelendirilmesi, risk haritasının çıkarılması ve bunlar sektörle paylaşılmalı. Risk yönetimi çalışmalarına ayrı bir önem veriyoruz.” Milliyet

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)