Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ
Pandemi süreci tüketicileri internete yönlendirmeye devam ediyor. Buna kayıtsız kalamayan köklü sigorta şirketleri üzerindeki dijital teknolojiyi benimseme baskısı da bu süreçte giderek yoğunlaşıyor.
Insider’dan Victor Chatenay’ın haberine göre, sigortacılar, değişen müşteri beklentilerini karşılamak ve teknoloji merkezli firmalarla daha iyi rekabet edebilmek için 2021 yılı içinde gelişmiş yapay zeka düzenlemelerinin kullanımını hızlandırmaya zorlandı. Bunda, tüketicilerin büyük teknoloji firmalarından sigorta satın alma olasılıklarının, dört yıl öncesine kıyasla iki kat daha artmış olmasının büyük etkisi bulunuyor.
Daha iyi fiyatlı poliçeler
Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, bu dijital teknoloji merkezli ortam, sigortacıların daha rekabetçi hizmetler sunabilecek gerçek yapay zeka kullanım kapasitelerine bakmalarını daha da gerekli kılıyor. Örneğin, bazı sigorta şirketleri, müşterilere daha doğru bir şekilde sigorta yapmak için yapay zeka kullanıyor ve bu da onların daha iyi fiyatlı poliçeler sunmasına olanak tanıyor. Sigortacılar, teknoloji meraklısı yeni girişimleri savuşturmak için yapay zeka uygulamalarını ön, orta ve arka ofislerine entegre ediyor.
Ön ofis sigortası
Yapay zeka uygulamaları daha sorunsuz bir dijital deneyim sunmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için IoT (Nesnelerin İnterneti - Internet of Things) cihazları aracılığıyla ön ofis sigortasında ve sanal asistanlar şeklinde tezahür ediyor. Nesnelerin interneti, fiziksel nesnelerin birbirleriyle veya daha büyük sistemlerle bağlantılı olduğu iletişim ağını temsil ediyor.
Orta ofis sigortası
Sigortacılar, risk yüklenimini hızlandırmak ve daha hassas ve hatasız risk profilleri oluşturmak için orta ofiste yapay zeka kullanıyor ve bu da müşterinin uyum sürecini sorunsuz ve uygun maliyetli hale getiriyor.
Arka ofis sigortası
Yapay zeka, operasyonel verimliliği artırmak ve dolandırıcılık iddialarını azaltmak da dahil olmak üzere sigortanın arka ofisindeki hasar yönetimi sürecini kolaylaştırıyor.
Veri güvenliği ve uyumluluk endişeleri
Sigorta şirketleri, geleneksel iş yapış modellerini değiştirmek zorunda kaldıkları bu yeni süreçte birçok zorlukla da karşı karşıya kalabiliyor. Bunların başında ise veri güvenliği ve uyumluluk geliyor.
Dijital teknolojilerin kullanılması veri güvenliğini zorunlu kılıyor. Sigorta şirketleri, dev teknoloji firmalarının dahi yaşadığı veri güvenliği sorunlarıyla başa çıkmak için dijitalleşme sürecini daha da derinleştireceğe benziyor. Ayrıca, uyumluluk ve entegrasyon süreçleri de sigorta şirketlerinin görece hantal sistemlerini tamamen ya da büyük oranda devre dışı bırakması anlamına geliyor. Bu zorluklar, sigorta şirketlerinin yapay zekaya tam anlamıyla ve sağlıklı bir geçiş yapmasının belli bir süre alacağını gösteriyor.
Inisder tarafından hazırlanan ve yakın zamanda yayınlanacak olan sigorta raporu, içlerinde Allstate, Aon, LeakBot, Progressive, Prudential ve Zurich Insurance UK gibi dev sigorta şirketlerinin yapay zekayla birlikte gelen tehlikelerin bilincinde olmaları gerektiğinin altını çiziyor.
Sigorta şirketlerinin dev teknoloji şirketlerine kaptırdıkları payı geri almak için başlattığı bu sürecin yakında tüm sektöre sirayet edeceğine kesin gözüyle bakılıyor. Yapay zeka teknolojisinin sigorta sektöründe daha yoğun olarak kullanılmasının, sektörü genel anlamda daha da ileriye taşıması bekleniyor.
Yapay zekaların insansı gözleri olacak
Yapay zeka ucuz iş gücünün yerini alıyor
Yapay zeka patent sayısında Çin imzası
2025 yılında GSYH'nin yüzde 5'i yapay zekadan sağlanacak
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.