BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisSigorta acentelerinden Ergun'a yanıt----

Sigorta acentelerinden Ergun'a yanıt

Sigorta acentelerinden Ergun'a yanıt
07 Temmuz 2010 - 09:36 www.finansgundem.com

Levent Ergun'un açıklamaları sigorta sektöründe yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Sigorta Acenteleri İcra Komitesi (SAİK) Başkanı M.Levent Ergun'un genel hatları itibarıyla yeni yönetmeliğin iyi niyetli hazırlandığını belirtmesi ve ardından, "Başka iş yapanlar acentelik yapmasın" şeklindeki açıklamaları sigorta sektöründe yeni bir tartışma başlattı.
Acentelerin yanıtı gecikmedi:
Sayın Ergun Bey, icra komitesinden birkaç arkadaşıyla akşam yemeğinde oturmuşlar, kendi çıkarlarına uygun bir taslak yönetmelik oluşturmuşlar. Bu yönetmelik acentelerden ziyade büyük acenteleri koruyor ve küçükleri yok etmeye yöneliktir. Sayın Ergun’un sözlerinden de bu anlaşılıyor, “Acente sayısı fazla” demek diğer acenteleri de bitireceğiz anlamına geliyor. Sayın Ergun ve Ekibi dünya’da ve Avrupa’da sigorta sektörünü incelemedi galiba… Banka, internet, direkt, market sigorta dağıtım kanalı dünyanın her yerinde var. Dünya sigorta sektöründe sigorta şirketlerinin bankası var, bizde bankaların sigorta şirketi var. Engellemeye çalıştığınız kesim sigorta bilincini arttırmaya ve tabana yayılmasını sağlıyor. Bankalar sigortayı zorunlu tutmasa pasta bu kadar büyümezdi Sayın Ergun.
İŞTE ERGUN'UN TEPKİ TOPLAYAN AÇIKLAMALARI
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)