Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Burada konuşan Yıldırım, hızla gelişen siber alemin iyi ve faydalı kullanıldığı zaman insanların, toplumların ve ülkelerin hayatını kolaylaştırdığını, kötü amaçlı kullanıldığında ise kararttığını söyledi.
Siber saldırıların çok ucuz elde edilen ürünlerle yapılabildiğine dikkati çekenYıldırım, "Edinimi kolay, sonuçları ise çok pahalı. Onun için biz siber güvenliği, milli güvenlik olarak kabul ediyoruz. Bir ülkenin milli güvenliği ne ise siber güvenliği de aynı" diye konuştu.
Dünyanın her tarafından herkesin birbirine siber saldırı yapabildiğine işaret eden Yıldırım, şunları kaydetti:
"İnternetin olduğu, büyük data dediğimiz o dolaşımın olduğu her yerde herkes birbiriyle iletişim halinde. Bu iletişim, iyi amaçlı da olabiliyor, kötü amaçlı da olabiliyor. Ülke olarak bilişimde, iletişimde ne kadar ileri seviyedeyseniz, saldırılara o kadar fazla muhatapsınız. Bu bakımdan Türkiye, aslında saldıran ülkeler grubunda ön sıralarda yer almasına rağmen gerçek öyle değil. Bunun sebebi köleleştirilmiş bilgisayarlar. Dünyada 2 milyonun üzerinde köleleştirilmiş bilgisayar olduğu hesaplanıyor. Biz farkında olmadan bunlarla siber suç işlenmiş olabilir. Bunların doğuracağı sonuçların kişisel olarak, ülke olarak vahim olabileceğini tahmin etmek zor değil. Dünyada ve Türkiye'de siber tehditlerin boyutu yıllık 400-500 milyar dolarlık kayıp."
Yıldırım, siber savunma altyapısının geliştirilmesi gerektiğini belirterek bunun ise akıl teriyle olacağını söyledi. Yazılımlar ve donanımlar geliştirerek işin sırrına sahip olunacağını vurgulayan Yıldırım, "Başkasının sırrına vakıf olduğu silahla nasıl sürdürülebilir bir savunma yapılamazsa, başkasının ürettiği yazılımlar ve donanımlarla da siber anlamda güvenli olamayız" diye konuştu.
"SİBER SALDIRI SAVAŞ SEBEBİ"
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da Siber Savunma Teknoloji Merkezi'nin hem HAVELSAN hem de Türkiye'ye hayırlı olmasını diledi. Hizmete açılan merkezde, yerli yazılımlar üretileceğini ve merkezin Türkiye'de siber farkındalığın oluşmasına katkı sağlayacağını belirten Yılmaz, "Eskiden savaşlar karada yapılırdı. Sonra deniz, hava ve uzay savaşları buna katıldı. En son siber savaşlar bunlara eklendi. NATO'da da dile getirildi, siber saldırı bir savaş sebebidir." dedi.
Konuşmaların ardından Yılmaz ve Yıldırım ile diğer yetkililer tarafından merkezin açılışı yapıldı.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.