Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
SOSYAL Güvenlik Kurumu (SGK) İzmir İl Müdürlüğü, yüksek maliyetli ilaç kullanan hastaları hem evlerinde ziyaret etmek, hem de denetim yapmak üzere yeni bir uygulamayı devreye soktu. Hastaların ayağına giden SGK uzmanları, yeni uygulamayla hem gönül alıyor, hem de suiistimalin önüne geçmeyi planlıyor.Sosyal Güvenlik Kurumu İzmir İl Müdürü Mustafa Keskin’in talimatıyla, yüksek maliyetli ilaç kullanan hipertansiyon, astım, GSİ ve diyaliz gibi hastalıkları bulunan vatandaşlar için harekete geçildi. Yeni uygulama kapsamında, eczacı ve doktorlardan oluşan 5 ayrı özel ekip, daha önce kuruma gelmeleri istenen hastaları, bu kez evlerinde ziyaret etmeye başladı. Her gün kentin çeşitli yerlerinde oturan az on kişiyi ziyaret etmeye başlayan ekipler, öncelikle ’Çat kapı’ girdikleri evlerdeki hastalara çiçeklerini sunup gönüllerini aldı. Daha sonra hastaların reçetelerine, raporlarına, ilaçlarını kullanıp kullanmadıklarına ve bunlara kolay ulaşıp ulaşmadıklarına bakan ekipler, sağlık hizmetlerinden tam olarak yararlanıp yararlanmadıklarını da yerinde inceledi. Ziyaretlerde, hastaların kullandıkları ilaçlar, dizüstü bilgisayarlardaki örnekleriyle de karşılaştırıldı.
DÜZENLİ OLARAK DEVAM EDECEK
15 Haziran 2011 itibariyle devreye sokulan uygulama kapsamında, SGK Kordon Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Eczacı Pınar Arıkan ve meslektaşı Özlem Bütüner, Buca İlçesi Şirinyer Semti’nde oturan kısmen felçli, hipertansiyon hastası Zekiye Yıldırım’ı (85) evinde ziyaret etti. Yıldırım’a çiçeğini sunan Arıkan, sağlık durumuyla yakından ilgilendikten sonra, kullandığı ilaçları ve raporlarını inceledi. Eczacı Arıkan şunları söyledi:
"Önceden hastaların kuruma gelmesini istiyorduk ama bazı zorluklar çıkıyordu. İlk defa uyguladımığız bu yeni projeyle biz evlerine gidip ziyaret ediyoruz. Reçetelerine, ilaçlarına, raporlarına, imzalarına bakıyoruz. Ayrıca bu şekilde, haberleri olmadan çeşitli yollarla kendileri üzerinden kuruma faturalandırılan ilaç olup olmadığını da ortaya çıkarıyoruz. Bu şekilde kötü niyetli kişilerin suistimallerini de önlüyoruz. Tüm bu işlemleri de tutanak altına alıyoruz. Bundan sonra kent genelinde bu uygulamamız devam edecek."
MEMNUN KALDIK
Zekiye Yıldırım’a bakan kızı Hatice Subaşı ise, "Örnek bir uygulama. Birileri gelip halimizi hatrımızı soruyor. Gerçekten memnun kaldık. Yaşlı hastaların kuruma gidip işlemlerini yapması çok zor oluyordu. Böylesi daha güzel olmuş, tebrik ederim" diye konuştu.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.