<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriSeyahat sektörünün 4 büyük fintek trendi----

Seyahat sektörünün 4 büyük fintek trendi

Seyahat sektörünün 4 büyük fintek trendi
11 Şubat 2022 - 13:59 www.finansingundemi.com

Teknoloji hayatın her alanında ilerlerken, seyahat sektörü de ödeme alanında yeni trendleri değerlendiriyor. Bazı şirketler şimdiden dijital ödeme yöntemlerinden bazılarını benimsemiş olsa da, 2022’de yaygınlaşacak 4 trend bulunuyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Geçtiğimiz yıllarda seyahat sektörü üzerinde teknolojinin önemli bir etkisi oldu. Yeni bilgi işlem hizmetleri ve teknolojileri, seyahat sektöründeki şirketlerin maliyetleri düşürmelerine, operasyonel etkinliği artırmalarına, hizmetlerini ve müşteri deneyimini geliştirmelerine imkan tanıdı. Bu teknolojiler arasında cloud (bulut) ve otomasyon yer aldı.  Şimdi ise açık bankacılık, gömülü (embedded) finans ve bir hizmet olarak bankacılık (BaaS) yeni fırsatlar sunuyor. Bu şekilde seyahat sektöründeki şirketler yeni gelir kaynaklarına ulaşırken, müşteri sadakatini de geliştirebilir. İşte 2022’nin en büyük dört fintek trendi.

1. Açık bankacılık ve yeni ödeme yöntemleri

Finansal hizmetler sektöründeki en büyük değişimlerden açık bankacılığın yeni ödeme metodlarını da beraberinde getirmesi bekleniyor. Ödeme başlatma hizmetleri (PIS) en heyecan verici gelişmelerden bir tanesi. PIS açık bankacılık teknolojisini kullanarak internet üzerinden ödeme hizmeti sunan bir servis. Bu şekilde kredi kartları ve benzeri ödeme araçlarının kullanılmasına gerek kalmıyor.

 Fintech News’in haberine göre PIS sağlayıcıları iki hesap arasında köprü görevi görerek kullanıcı hesabından, satıcı hesabına ödemeyi başlatıyor ve gerekli bilgileri sağlıyor. Aynı zamanda satıcıyı ödemenin başladığına dair bilgilendiriyor. Bu çözümler genellikle düşük maliyetli ve etkinliği yüksek oluyor. Önümüzdeki dönemde seyahat şirketleri doğrudan bankalar arası ödemeler konusunda gelişme kaydedecek.

2. Gömülü (embedded) finans

Gömülü finans turizm alanında faaliyet gösteren şirketlere yeni fırsatlar sunacak bir başka büyük fintek trendi. Gömülü Finans herhangi bir şirketin finansal çözümleri, uygulama programlama arayüzleri (API) ile hizmetlerine dahil etmesi anlamına geliyor. Bu çözümler ödemelerden kredilere ve sigortalara birçok alanda sunulabiliyor. 

Havayolu şirketleri uzun yıllardır kendi markalarını taşıyan kartları müşterilerine sunsa da, gömülü finans teknolojileri, seyahat şirketlerinin müşterilerine sunabileceği finansal hizmetlerin kapsamını genişletiyor. Tüm dünyada birçok seyahat şirketi şimdiden finans alanında atılımlar gerçekleştirmeye başladı. Endonezya’da güneydoğu Asya’nın en büyük online seyahat start-up şirketi Traveloka ödeme kartları, sigorta ve varlık yönetimi gibi birçok finansal hizmeti müşterilerine sunuyor.

Geçtiğimiz yıl Kanada merkezli seyahat şirketi Hopper, müşterilerine sigorta ürünleri sunabilmek için Amadeus ile işbirliği anlaşması imzaladı.

3. Şimdi al sonra öde (BNPL) ödemeleri

Geçtiğimiz birkaç yılda şimdi al sonra öde (BNPL) yönetiminin popülerliği arttı. Bu artışta korona virüs pandemisiyle birlikte ortaya çıkan online alışverişteki yükseliş de etkili oldu. finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre bugün Klarna ve Affirm gibi şirketler, e-ticaret şirketlerinin websitelerinde BNPL seçenekleri sunmasına imkan tanıyor. Seyahat şirketleri için BNPL tüketicilerin daha yüksek fiyatlı hizmetler satın alabilmesine imkan tanıyor.

Amadeus tarafından yürütülen ve 5 bin küresel seyahat müşterisinin katılımıyla gerçekleşen araştırmada, katılımcıların %68’inin BNPL seçeneği sunulduğunda normalden daha fazla harcama yaptıkları ortaya çıktı. Katılımcıların %49’u BNPL hizmeti sunulduğu takdirde ek olarak sunulan uçak bileti ve benzeri hizmetleri de satın alabileceğini söyledi.

Amadeus, “bu tür bir potansiyel nedeniyle, her seyahat şirketinin 2022’de BNPL seçeneğini değerlendireceğini düşünüyoruz” dedi. Expedia, hotels.com, Priceline, Alternative Airlines, United Airlines, Luftansa ve Kayak gibi şirketler şimdiden bu trendi benimsedi ve Klarna, Afterpay, Affirm ve Uplift gibi şirketler tarafından sunulan BNPL ödemelerini müşterilerine sağlıyor.

4. Hızlı ödemeler

Teknoloji giderek ilerlemeye ve yaygınlaşmaya devam ederken tüketiciler de daha iyi deneyimler ve daha kolay ödeme seçenekleri talep ediyor. Hızlı ödemeler, ödeme noktasına odaklanıyor ve ödemenin yapılması için tamamlanması gereken adımları azaltmayı hedefliyor. Bu da tüketici deneyimini ve sadakatini geliştiriyor ve tamamlanmayan ödemelerin sayısını düşürüyor. Geçtiğimiz birkaç yılda bazı ödeme teknolojileri, ödeme sürecini kısaltmak amacıyla geliştirildi. Bu alanda bulunan üç kilit teknoloji: Satıcıların gelecek kullanımlar için kullanıcı bilgilerini kendi sistemlerinde güvenli bir şekilde saklamasını sağlayan tokenlaştırma teknolojileri, üyelik ve benzeri satıcı tarafından başlatılan işlemler ve ödemelerin satıcı tarafından başlatıldığı taksitli ödemeler. Buna ek olarak QR kod ya da linkle ödeme gibi teknolojiler de e-ticaret ödemelerinde kullanılan teknolojiler arasında.

İngiltere, 5 bin yıllık taş davul ilk kez sergilenecek

 

Kore'de Metaverse odak noktası

 

ABD o sosyal medya şirketlerine savaş açtı!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)