Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Bu yılın ikinci çeyreğinde yurt içinde ikamet eden 9 milyon 683 bin kişi seyahate çıktı. Yurt içindeki toplam seyahat harcamaları, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,8 artarak, 4 milyar 376 milyon 320 bin liradan, 4 milyar 500 milyon 403 bin liraya yükseldi.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2016 yılının ikinci çeyreğine ilişkin "Hanehalkı Yurtiçi Turizm Araştırması" sonuçlarını açıkladı.
Buna göre nisan, mayıs ve haziran aylarından oluşan ikinci çeyrekte, seyahate çıkanların bir ve daha fazla geceleme kaydıyla ülke içinde yaptıkları toplam seyahat sayısı geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 7,3 azalarak 12 milyon 85 bin olarak gerçekleşti.
Bu dönemde seyahate çıkanlar 83 milyon 437 bin geceleme yaptı. Ortalama geceleme sayısı 6,9 gece, seyahat başına yapılan ortalama harcama ise 372 lira oldu.
En çok "arkadaş, akraba evi" tercih edildi
Yerli turistlerin, yurt içinde yaptıkları seyahat harcamaları yılın ikinci çeyreğinde geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 2,8 artarak, 4 milyar 500 milyon 403 bin lira olarak kayıtlara geçti. Seyahat harcamaları, kişisel veya paket tur harcamaları olarak yapıldı.
Yurt içi turizm harcamasının yüzde 91'ini (4 milyar 95 milyon 851 bin lira) kişisel, yüzde 9'unu (404 milyon 551 bin lira) ise paket tur harcamaları oluşturdu.
Seyahate çıkış sebeplerine bakıldığında yakınları ziyaret amacıyla yapılan seyahatler yüzde 62,6 ile ilk sırada gelirken, ikinci sırada yüzde 20,6 ile "gezi, eğlence, tatil", üçüncü sırada ise yüzde 7,9 ile "sağlık" yer aldı.
Bu dönemde seyahate çıkanlar 60 milyon 581 bin geceleme sayısıyla en çok "arkadaş, akraba evinde" kaldı. Konaklama türlerine göre geceleme sayısında ikinci sırada 8 milyon 522 bin gecelemeyle "kendi evi" yer alırken, bunu 6 milyon 916 bin geceleme sayısıyla "otel" takip etti.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.