Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Türkiye’de enflasyondan en çok etkilenen sektörlerin başında karayolu seyahat sektörü geliyor. Artan akaryakıt fiyatları ve diğer giderler nedeniyle şehirlerarası otobüs firmaları bilet fiyatlarına sıkça zam yapıyor.
İstanbul Ticaret Odası, İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi verilerine göre; alt ürün grupları arasında en çok artış yüzde 17,5 ile ulaştırma ve haberleşme harcamaları grubunda gerçekleşirken şehirlerarası otobüs bileti fiyatları aylık yüzde 38,83 artışla zam şampiyonları arasına girdi. TÜİK verilerine göre ise şubatta şehirlerarası otobüs bileti fiyatlarındaki artış yüzde 156,87 oldu.
Köprü ve otoyollara gelen zamlar da etkiliyor
Otobüs biletlerine yapılan zammın ana nedeni ise akaryakıt giderlerindeki büyük artış. Bunun yanında köprü ve otoyollara gelen zamlar da fiyatları etkiliyor. Geçtiğimiz yıl litre başına 7 TL’ye satılan motorin bu yıl 21 TL’nin üzerinde bulunuyor. Bu da otobüs bileti fiyatlarını etkiliyor.
Bilet fiyatlarını fiyatlara göre listeleyen bir internet sitesinin verilerine göre İstanbul Avrupa Yakası – Ankara arası bilet fiyatları 180 TL ve 300 TL arasında değişirken en pahalı güzergâh olarak bilinen İstanbul – Van biletleri ise 550 TL’den satılıyor.
TCDD'den de zam
Öte yandan diğer alternatifler de zamlardan nasibini almış durumda. Geçtiğimiz hafta Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferlerine yüzde 10 civarında zam yaptı.
TCDD geçtiğimiz 3 Ocak’ta tren biletlerine yüzde 20 zam yapmıştı. TCDD’nin aradan geçen 3 ayda tren biletlerine ikinci kez yaptığı öğrenildi. Bilet fiyatları yüzde 10 zamlandı. Böylelikle 3 ayda TCDD tren biletleri yüzde 30 zam gördü. Zamla birlikte Ankara-İstanbul YHT bilet fiyatları 118,50 TL’den 130,50 TL’ye yükseldi. (Sözcü)
Bayram ikramiyesine zam geliyor
Zamlardan sonra yüksek enflasyon korkusu
İnternete gelecek zam 2 ay ertelendi
Elektrikte sanayi abonelerine yüzde 20 zam
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.