Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Süs Bitkileri Üreticileri Alt Birliği (SÜSBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Akcan, AA'ya, "Sektör Sevgililer Günü için hazırlıklarını tamamladı. Gül satışlarında 14 Şubat'ta geçen yıla göre bir miktar artış olacağını tahmin ediyoruz. Sevgililer Günü'nde yaklaşık 5 milyon gül satışı bekliyoruz" dedi.
Satılamayan çiçekler çöpe gitmeyecek
Girdi maliyetlerinin artmasına bağlı olarak kesme çiçek fiyatlarının geçen yıla göre yükseldiğine işaret eden Akcan, tüketicilerin sadece özel günlerde değil, her gün ucuz çiçeğe ulaşabilmesi amacıyla çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Akcan, "Sevgililer Günü gibi özel dönemlerde satılamayan çiçekler çöpe gidiyor. Bu çiçekleri ekonomiye kazandıracağız ve bu sayede maliyetlerin düşmesini sağlayacağız" ifaelerini kullandı.
Süs bitkileri sektörünün ihracatçı kimliğine dikkati çeken Akcan, şunları söyledi:
2021 yılında 76 milyon dolar ihracat fazlamız var. Bu fazlalığın yaklaşık yüzde 70'i kesme çiçeklerde. Özellikle karanfil ihracatımız 2021 yılında bir önceki yıla göre iki katına çıktı ancak gülde aynı başarıya sahip olduğumuzu söylememiz mümkün değil. Son yıllarda kesme gül üretimimiz yüzde 14 düştü. Ülkemizin iklim şartlarında üretimi zor olan gül Kolombiya, Kenya, Ekvator gibi ülkelerden ithal edilmektedir. Yıl boyunca gül ithalatının yaklaşık yüzde 35'i şubatta yapılmaktadır.
'Karanfil ve saksılı bitkilere talep yükseldi'
Sevgililer Günü'nün sembolünün gül olduğunu ancak son zamanlarda bunun yerini alternatif çiçeklere bıraktığını vurgulayan Akcan, "Tüm sektörde ithalat azalırken gül ithalatını da azaltmak ve tercihimizi yerli üründen yana kullanmak, içinde bulunduğumuz sıkıntılı süreçte üreticilerimize destek vermek açısından önemlidir. Karanfil ve saksılı bitkilere de son zamanlarda talep arttı" dedi.
Çiçek ihracatı 150 milyon dolara yaklaştı
Muğla'da yeni bir çiçek türü keşfedildi
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.