BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisServet sahipleri paralarını nasıl yönetiyor?----

Servet sahipleri paralarını nasıl yönetiyor?

Servet sahipleri paralarını nasıl yönetiyor?
22 Ağustos 2024 - 17:56 www.finansgundem.com

Dolar milyoneri olmak kadar bu serveti tutabilmek de önemlidir. Finans uzmanları servet sahibi müşterilerinin kullandığı para yönetimi stratejilerine dikkat çekti

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Servet sahibi insanların paralarını nereden kazandığını varsaymak kolay. Ancak Ramsey Solutions tarafından yürütülen ABD Ulusal Milyonerler Araştırması’na göre ABD’deki milyonerlerin %79’u ailelerinden herhangi bir miras almadan milyonerlik mertebesine ulaşıyor. Bu aynı zamanda çoğu zengin insanın bir servete konmak yerine servet oluşturdukları ve bu serveti yönetmek için finansal alışkanlıklarına güvendiklerini gösteriyor.

Servet sahipleri para kazanmaktan fazlasını yapıyor

GoBankingRates’in haberine göre finans blogu SuperMoney’nin Genel Yayın Yönetmeni ve Yeminli Mali Müşavir Andrew Latham, “Varlıklarını koruyan zenginler sadece tasarruf etmekle kalmaz. Akıllıca tasarruf ederler, disiplinli bir şekilde yatırım yaparlar ve maliyetlerini düşük tutarlar” diyor.

Zengin müşteriler yatırımları konusunda gayretli olmalarıyla da tanınıyor. Bir günde çalışarak para kazanmak için çok fazla saat olmadığı da göz önüne alındığında paranızın da sizin için çalıştığından emin olmanız gerekiyor.

Latham, “Konu sadece daha fazla kazanmakla ilgili değil, kazandıklarınıza tutunmakla ve kademeli olarak büyümesine izin vermekle alakalı” diyor.

İmkanlarının aşağısında yaşıyorlar

Latham, “Birçok servet sahibi insan mütevazı bir hayat yaşar; eski arabalara binerler ve makul fiyatlı evlerde yaşarlar. Milyonerlerin yaklaşık %90’ı kendi başına servet biriktirir ve çoğunlukla 500 bin doların altındaki evlerde oturur” ifadelerine yer verdi.

Birçok finans uzmanı, gelecek için plan yapabilmeniz için maaşınızın %20'sini tasarruf etmeye çalışmanızı tavsiye ediyor. Ünlü bireysel Finans uzmanı Jade Warshaw, paranızın sizin için çalışmasını sağlayabilmeniz için eve götürdüğünüz maaşınızın %15'ini emeklilik için ayırmanızı tavsiye ediyor. Her iki ihtimalde de en zengin müşteriler genellikle bir tür tasarruf planını benimsemiş olanlar. Bu nedenle imkanlarının üzerinde yaşamıyorlar ve servet oluşturmaya odaklanabiliyorlar.

Mali durumlarını takip ederler

11 Financial’ın CEO’su ve Yeminli Mali Müşavir Taylor Kovar, “En zengin müşteriler harcamalarına gerçekten dikkat eder ve nakit akışlarını yakından takip eder. Bu alışkanlık, akıllı finansal kararlar almalarına ve iyileştirilmesi gerekebilecek alanları tespit etmelerine yardımcı oluyor” dedi.

Servet sahipleri fonlarının nereye gittiğini bilirler, böylece mali durumlarını kontrol altında tutabilirler. Harcamalarınızı takip etmezseniz, sorunlu alanlarınızı asla bilemezsiniz. Servet inşa etmek istiyorsanız, sadece en iyisini ummak yerine bir oyun planı oluşturmak için harcamalarınızı ve birikimlerinizi takip etmeniz gerekir.

Trendleri kovalamak yerine akıllı yatırım yaparlar

Kovar servet sahipleri için, “Çeşitlendirilmiş portföyler oluşturuyorlar ve sabrın işe yaradığını anlayarak hızlı para kazanmanın peşinden koşma cazibesine direniyorlar” dedi.

Servet sahipleri, yatırım genellikle borsalarda doğru zamanı yakalamakla değil borsada geçirdikleri zamanla ilgili olduğunu anlarlar. Efsane borsa yatırımcısı Warren Buffett, hisse senetlerini sonsuza kadar tutma yöntemini savunmasıyla tanınır. Zira birçok yatırımcı hızlı bir kâr elde etme umudundan sıyrılmakta zorlanır. Ancak başarılı yatırımcılar spekülatif varlıkların heyecanına kapılmazlar; güvenilir uzun vadeli getirilere odaklanırlar.

Finansal eğitime yatırım yaparlar

Kovar, “Finansal eğitime değer verirler ve rehberlik için genellikle güvenilir danışman ekiplerine başvururlar. Bu işbirlikçi yaklaşım, stratejilerini geliştirmelerine ve yatırımların zirvesinde kalmalarına yardımcı olur” diyor.

Latham ayrıca, birçok zengin müşterinin sürekli öğrenmeyi güçlü bir şekilde vurguladığını ve bazılarının kendilerini eğitmek için günde en az 30 dakika harcadığını belirtti.

Bazen yapabileceğiniz en iyi yatırım bilgi ve beceri setinizdir. Finansal eğitim ve yatırım hakkında bilgi edinerek, kendinize servet oluşturma konusunda daha iyi bir şans verirsiniz. Yatırım ve emeklilik planlamasına giren çok fazla konu olduğundan, bununla ilgili kazanabileceğiniz herhangi bir yeni yaklaşım servet üretmeniz için faydalı olabilir.

Çevrelerine değer verirler

Latham servet sahipleri için, “Bir başka ilginç eğilimleri de ağ oluşturma yaklaşımlarıdır. Geniş bir ağa sahip olmak yerine birkaç derin, anlamlı ilişki kurmaya odaklanırlar” dedi.

Birçok varlıklı insan, sosyal çevrenize kimlerin girmesine izin verdiğinize dikkat etmenin önemine dikkat çekti. Ağınız net değerinizi belirleyebilir, çünkü kendinizi çevrelediğiniz kişilerin alışkanlıklarını kolayca benimseyebilirsiniz.

Daha cömert olurlar

Kovar, zengin müşterilerinin zamanları ve mali durumları konusunda inanılmaz derecede cömert olmalarıyla da tanındığına dikkat çekti. "Başkalarına yardım ederek, bağış yaparak, kâr amacı gütmeyen kuruluşlara hizmet vererek ve her gün küçük etkiler yaratarak topluluklarına geri vermeye öncelik veriyorlar” dedi.

Birikimlerinizin sonuçlarını görmek bir ekip gerektirir. Bu da servet sahiplerinin topluluklarına ve etrafındakilere daha fazla hayır işlerinde bulunma stratejilerinin bir parçası olarak görülebilir. Yolculuğunuz boyunca size yardım etmiş olabilecek insanları hatırlamak önemlidir. Bunun karşılığını vermek yapılacak en doğru şeydir.

Dünyanın en zenginleri: 100 milyar dolar kulübüDünyanın en zenginleri: 100 milyar dolar kulübü

 

Genç çalışanlarda kurumsal aidiyet kalmadıGenç çalışanlarda kurumsal aidiyet kalmadı

 

Ultra zengin sayısı artıyor: Servet 49 trilyon doları aştı!Ultra zengin sayısı artıyor: Servet 49 trilyon doları aştı!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)