BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSelin Sayek Böke istifa etti----

Selin Sayek Böke istifa etti

Selin Sayek Böke istifa etti
06 Mayıs 2017 - 15:22 www.finansgundem.com

CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke, yönetimi eliştirdi, partideki görevlerinden istifa etti.

CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke, partideki görevlerinden istifa etti. Selin Sayek Böke, açıklamasında ''Atılması gereken adımlar 16 Nisan gecesinden başlayarak gereken siyasi kararlılık ve netlikle atılmamıştır. Katılımcı demokrasiye, sosyal demokrasinin evrensel prensiplerine inanan ve Türkiye’nin özgürlükçü demokrasiye kavuşmasının yolunun bu değerlerden geçtiğini düşünen bir siyasetçi olarak, gelinen noktada mevcut yönetim anlayışının parçası olmayı uygun bulmuyorum. Bu sebeple CHP Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı ve Parti Sözcülüğü görevlerimden istifa ediyorum'' ifadelerine yer verdi.

CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke'nin ‘kamuoyuna’ başlığıyla yayınladığı duyurusu şöyle:

''16 Nisan’da Türkiye’de seçmenlerin en az yüzde 50’si tek adam rejimine karşı çıkmış ancak gayrı-hukuki yollarla bu irade gasp edilmiştir. Cumhuriyet Halk Partisi’ne düşen görev, gayrimeşru olanı meşrulaştırmamak ve ortaya konan bu demokrasi iradesini Türkiye gerçeğine dönüştürmek için halkla birlikte siyasi mücadele vermektir.

Referandumun gayrimeşru sonucunu kabullenerek hedefler ve politikalar oluşturmak, demokrasiye ve her şeyden önce demokrasi iradesini ortaya koymuş milyonlara haksızlıktır.

Demokrasinin yaşatılabilmesi için Mecliste verilen mücadelenin rejim değişikliğinin yeni koşullarına göre yeniden tarif edilmesinin yanı sıra, Meclis dışında meşru demokratik anayasal hakların kullanımını savunmak, desteklemek ve bu hakların kullanımına ortak olmak CHP’nin görevinin bir parçası olmalıdır.

Bu görevin gerekleri partinin karar organlarında ısrarla dile getirilmiş olmasına rağmen, atılması gereken adımlar 16 Nisan gecesinden başlayarak gereken siyasi kararlılık ve netlikle atılmamıştır.

Öte yandan, “Hayır” iradesini temsil eden en güçlü siyasi aktör olması gereken CHP’ye hakim olan yönetim anlayışı, demokrasi paydası etrafında birleşen milyonların sesini güçlendirmek yerine, parti içi demokrasiyi ve kurumsal yapıyı tartıştıran tutumlar sergilemiştir. Sosyal demokrat bir partide, parti yönetimlerinin görevi parti kurullarına siyasi ve disiplin kararlarını dayatmak değil, partideki farklı fikirleri sağlıklı bir biçimde karar süreçlerine dahil etmek ve parti kurullarını etkin çalıştırmaktır.

Katılımcı demokrasiye, sosyal demokrasinin evrensel prensiplerine inanan ve Türkiye’nin özgürlükçü demokrasiye kavuşmasının yolunun bu değerlerden geçtiğini düşünen bir siyasetçi olarak, gelinen noktada mevcut yönetim anlayışının parçası olmayı uygun bulmuyorum.

Bu sebeple CHP Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı ve Parti Sözcülüğü görevlerimden istifa ediyorum.

Bundan sonra da, dün olduğu gibi, CHP ailesinin bir parçası olarak ve bu aileyle birlikte, Türkiye’de demokrasi, özgürlük ve eşitlik için mücadele vermeye devam edeceğim. Hayal ettiğimiz Türkiye’yi var etme mücadelesine ortak olacağım. Birbirini ezen değil birlikte çoğalan bir CHP siyasetinin, ayrışan değil bütünleşen bir Türkiye’nin de temeli olacağına inancımla seçilerek gelmiş olduğum Parti Meclisi Üyeliği ve Milletvekilliği görevlerimi layıkıyla yerine getirmeye devam edeceğim.''

YORUMLAR (20)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ahmet engin07 Mayıs 2017 02:10

    kasarlanmis kemal seni de senin gibileri de .... anlamissinizdir ha ha ha

  • Ulusalcı 07 Mayıs 2017 01:54

    CHP nın milliyetçilşkte (ulusalcı) sola kayma süreci: ilk evre- Milliyetçi olan Atatürk ün vefatından sonra sola yatkın olan İnönü nün pızisyon alması. sonra, CHP yi yeterince demokrat ve toplumcu bulmayan DP lileri partiden kopması. Sonraki yıllarda İnönü ile çatışan milliyetçi (ulusalcı) cephede yer alan Celal Bayar ile ekibi ayrıldı. Sonra İnönü çatışan daha milliyetçi(ulusalcı) bir parti arayışıyla Güven Partililer koptu. Sonra İnönü yeterince milliyetçi (ulusalcı) bulmayan Türkeş ve Ekibi koptu ve MHP yi kurdular. Sonra İnönü solcukarı parti içine cekti., İnönü pozisyon almasaydı bugun bugunku siyasal yapıya bürünmeyecekti.

  • Eser 07 Mayıs 2017 01:40

    Niye sosyal demokrasi, temel kuruluşunda ne demokratık ne sosyalim olan chp gibi partiye sığınmış ve o partinin dogmaları altında hep ezilip söylemişiz kalmış.

  • Gercek 07 Mayıs 2017 01:38

    Yepyeni bilgili birikimli temsiliyet gücü olan yeni genç yüzlersen kurulu bşr yeni sosyal demokrat partiye ihtiyaç var. Sosyal demokrasiyi CHP köhneliğinden klişelerinden kurtulmalı

  • ahmet engin07 Mayıs 2017 01:34

    dinime soven bir de musuluman olsa ... ne guzel buyurmus atalarimiz....

  • temel07 Mayıs 2017 00:30

    yakinda CHP marjinal parti olursa kimse sasirmasi.

  • ahmet engin06 Mayıs 2017 22:42

    boke, her nekadar kendini afise etmekten korkmasan ve fakat niyetini acikca yazmaktan da cekinsen bile, ben senin bu vatan, millet ve hatta musluman ve dindar vatandaslarimiz icin ne kadar habis duygular besledigini satir aralarindan okuysabiliyorum. ama sen ne ilksin ne de son olacaksin. bizim davamiz senin gibileri daha coooook goturur meraklanma...

  • DEMİR06 Mayıs 2017 22:03

    Muhaaaaaaaaa:)))))))

  • NOKTA06 Mayıs 2017 20:53

    Başarıdan başarıya koşan kılıç taroğlu koltuk derdinde

  • ĞAMIŞ06 Mayıs 2017 20:48

    yaktın partiyi baykalı arar oldu millet NOKTA

  • ahmet engin06 Mayıs 2017 20:45

    bu haliyle cehape anca koyun cobanligi yapar biyecegim ama ondan da supheliyim...

  • Adem06 Mayıs 2017 20:30

    Yazıklar olsun size, AKP yönetimi bıyık altından gülüyordur size.... böyle mi 2019 a gazırlanacaksınız?

  • ali06 Mayıs 2017 19:13

    ortalığın karışmasını istediler,beklediler olmadı...Birileri git dedi ve gitti.Güle güle...Bu millet size pabuç bırakmayacak artık.

  • Kerim06 Mayıs 2017 16:52

    Yürü be CeHaPe kim tutar seni.Bir Lider çıkartamadınız nasıl bir Partisiniz siz.Kılıçtaroğluna mahkum ettiniz şu koca partiyi

  • AHMET06 Mayıs 2017 16:51

    MİLLETİN OYUNU ALMAK İÇİN ÇABA SARFETME AT KAPAĞI PARTİYE GELSİN PARALAR .ONDAN SONRA REFERANDUM SONUCUNA İTİRAZ ET.NEREDEYSE %51 HAYIR ÇIKTI DİYECEK.HEP ÇALINAN OYLAR KAYBEDENLERİN Mİ OLUYOR.OYLAR ÇALINMASAYDI %51 DEN FAZLA EVET ÇIKACAKTI ONU KİMSE HESAPLAMIYOR.

  • Her şerde bir hayır vardır06 Mayıs 2017 16:36

    Samimi ve dürüst olan insan bu kadar önemli bir açıklamayı kamu oyuna değil, parti yönetimine yapar ve atılmayan adımların neler olduğunu açıklar. Böylece CHP deki bir çürük meyve daha ortaya çıkmış oldu. Partideki hizipçilerin bilmesi gereken, Kılıçdaroğlu olmazsa, CHP nin İzmirde bile barajı geçemeyeceğidir. Bu bayan siyasetçiyi benimsemiştik, ama brütusların dişi versiyonu çıktı maalesef. Sn. Kılıçdaroğlu NTV de söylediklerini nihayet uygulamaya başlayacaktır diye düşünüyorum.

  • Mann06 Mayıs 2017 16:28

    Çok üzüldüm haha.partisinden istifa etsinde görelim yıkıyorlar.

  • hayret06 Mayıs 2017 16:27

    ..bu ne hırs?yazık, dağları taşları delen saltolar,laflar nereye gitti?böyle kültürlü,kibar bir bayan da bunları yaparsa artık!!

  • chp06 Mayıs 2017 16:09

    Kılıçdaroğlu chp başında olacak adam değil, keza baykal, ince de öyle. Halk tarafından benimsenecek, güvenilecek, yeni vizyon sahibi birileri yönetimleri oluşturmalı. Yeni kişi tüm çevreleri kucaklamalı ki din tüccarı tayfanın yalanları açığa çıksın.

  • kilicdaroglu yapisti gitmiyor, guce bak06 Mayıs 2017 15:53

    bunu kuzeni yazdiysa ne olacak. bir gun beklemek lazim ;)))