Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararının ardından tahliye için başvuran HDP eski Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın tutukluluğunun devamına karar verdi.
AİHM geçtiğimiz haftalarda verdiği kararla, Demirtaş'ın makul sürede yargılanma ve yargılanma süresince serbest kalma hakkının ihlal edildiğine hükmederek, tutukluluğuna son verilmesini istemiş ancak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan kararın Türkiye'yi bağlamadığını söylemişti.
Demirtaş'ın avukatları AİHM kararının hemen ardından Kasım 2016'dan beri tutuklu yargılanan müvekkillerinin tahliyesi için başvuru yapmıştı.
Avukat Ramazan Demir, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Demirtaş'ın tutukluluğunun devamına karar verdiğini belirterek, mahkemenin gerekçe olarak da "AİHM kararının henüz kesinleşmediğini" gösterdiğini kaydetti.
Mahkeme kararında AİHM kararının Büyük Daire kararı olmayıp ikinci dairede alındığına atıfta bulunularak, kararın nihai nitelikte bulunmadığı savunuldu.
HDP ise yaptığı yazılı açıklamada mahkemenin anayasa ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ni ihlal ettiğini ileri sürerek, "AİHM'in Demirtaş kararındaki 'derhal serbest bırakılsın' ifadesi bir bireysel önlem önerisidir ve yerel mahkeme anayasanın 90. maddesine ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin
46. maddesine bağlı olarak bu kararı uygulamak durumundadır" ifadesini kullandı.
Açıklamada ayrıca şöyle denildi:
"AİHM'in kararının kesinleşmediğini iddia etmek, ayrıca bunu Adalet Bakanlığı'na yazı yazarak sormak zaman kazanmak için atılmış akıl dışı ve hukuk dışı adımlardır. Bu, kazanılan zamanda, Demirtaş hakkında İstinaf Mahkemesi'nde bekleyen kararın onanmasını sağlamak için yapılmış bir manevradır."
Halen hakkında görülmekte olan beş ilde 12 dava bulunan Demirtaş, en son İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nce, "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan Eylül 2018'de dört yıl sekiz ay hapis cezasına çarptırılmıştı. HDP kaynakları, AİHM'in tahliye kararına karşılık bu cezanın yakın bir zamanda istinaf mahkemesi tarafından ele alınarak onanabileceğini ve bu yolla Demirtaş'ın salıverilmesinin önüne geçilebileceğini belirtiyor.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.