<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkSektör Basel II'ye hazır!----

Sektör Basel II'ye hazır!

Sektör Basel II'ye hazır!
28 Mart 2013 - 14:10 www.finansingundemi.com

Türk bankacılık sektörünün yüzde 99'u Basel II çalışmalarını yürütecek üst yönetimi ve birimleri oluşturdu

Bankacılık sektörünün yüzde 99'u Basel II çalışmalarını yürütecek üst yönetimi ve birimleri oluşturdu, yüzde 87'si personelini ve yüzde 85'i ise komitelerini belirledi. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), "Bankacılık sektörü Basel II İlerleme Raporu"nu yayımladı.
Raporda, Aralık 2012 itibariyle "Bankaların CRD/Basel II'ye Geçişine İlişkin İlerleme Anketi"ne verilen cevaplar derlendi ve özel önem arz edilen konular ele alındı.
Raporda, Aralık 2012 dönemine ilişkin cevaplara bakıldığında, Türk bankacılık sektörü için toplam aktif büyüklüğünün yüzde 55,8'ini oluşturan bankaların bireysel bazda, yüzde 41'ini oluşturan bankaların ise konsolide bazda CRD/Basel II'ye geçişe ilişkin strateji ve politikalarını yönetim kurullarının onayına sunmuş oldukları veya söz konusu strateji ve politikaları yönetim kurullarına onaylatarak uygulamaya koyduklarının görüldüğü kaydedildi.
Rapora göre, bankacılık sektörünün yüzde 99'u CRD/Basel II çalışmalarını yürütecek üst yönetimi ve birimleri oluşturdu, yüzde 87'si personelini ve yüzde 85'i ise komitelerini belirledi.
Bankaların CRD/Basel II'ye uyum durumu anketler üzerinden incelendiğinde kredi riskinde bankaların yüzde 64'ü temel içsel derecelendirmeye dayalı yaklaşıma ve yüzde 47'si ileri içsel derecelendirmeye dayalı yaklaşıma yüzde 50 ile yüzde 100 arasında uyum sağlarken, bankaların hemen hemen tamamı menkul kıymetleştirmede (ileri yöntemler) yüzde 50'den düşük uyum sağladı.
Piyasa riskinde içsel ölçüm yöntemlerinde büyük ölçüde uyumlu olan bankaların oranı da yüzde 91 olarak belirlendi. Operasyonel riskte bankaların yüzde 72'si standart yaklaşıma yüzde 50'nin üzerinde uyum sağlarken, bu oran ileri ölçüm yaklaşımında yüzde 59'da kaldı.
CRD/Basel II ile ilgili karşılaşılan sorunlara ve kısıtlara bakıldığında bankaların öncelikli engelinin veri eksikliği olduğu görüldü. Bu kısıtı, mevzuattaki belirsizlikler ve teknolojide karşılaşılan sorunlar takip etti.
CRD/Basel II uygulamasına ilişkin olarak son 6 aydaki gelişmelerin nasıl değerlendirildiğine bakıldığında, en olumlu değerlendirilen gelişme Basel II'nin yürürlüğe girmesi, en olumsuz değerlendirilen gelişme de Basel II ileri yöntemlere ilişkin belirsizlikler oldu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)