Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Şekerbank, Kredi Kayıt Bürosu A.Ş’nin (KKB) tüketicilerin kullanımına açtığı “risk raporu” ve “çek raporu” hizmetini, müşterisi olsun ya da olmasın, tüm vatandaşların hizmetine sunuyor. Kişiler ya da ticari işletmeler, bu hizmet kapsamında, kredi limitleri, borçları ve ödeme performansları ile çek ödeme gücüne ilişkin Kredi Kayıt Bürosu’nun sunduğu risk ve çek raporlarını, Şekerbank’ın Türkiye geneline yayılan 272 şubesinden kolayca alabilecekler. Bugüne kadar belirtilen kayıtlar sadece bankaların kullanımına açıktı.
100’ün üzerinde kredi ve finansal kuruluşa hizmet veren Kredi Kayıt Bürosu A.Ş’nin, bankalar üzerinden de vatandaşların kullanımına açılan risk ve çek raporu uygulamasında, kişiler kimlikleriyle veya tüzel kişi temsilcileri yetki belgeleriyle birlikte en yakın Şekerbank şubesine giderek unutulan, gecikmede olan ya da ödenmeyen tüm borçları ile çek ödeme performanslarını kolayca takip edilebilecekler.
Özciğer: “Finansal risk ve performans yönetiminde önemli bir hizmet sunuyoruz.”
Eylül ayı itibariyle başladıkları risk raporu hizmetiyle, kişilerin ya da ticari işletmelerin, borçlarını zamanında ödeyip ödemediklerine ya da yasal takipte borçlarının olup olmadığına ilişkin süreci kolayca görebileceklerini belirten Şekerbank Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Özciğer, Nisan ayı itibariyle başlayan çek raporu uygulamasıyla da kişilerin ya da şirketlerin, çek ödeme performanslarının izlenebildiğini söyledi. Müşterileri olsun ya da olmasın tüm vatandaşların kimlikleri ile en yakın Şekerbank şubesine giderek kolayca alabilecekleri risk ve çek raporları uygulamasının, finansal performans yönetiminde önemli bir hizmet olduğunu belirten Özciğer, sözlerine şöyle devam etti:
“Risk raporu ve çek raporu hizmetleri kapsamında vatandaşlarımız, kredi kartları dahil olmak üzere, bankacılık sisteminde yer alan kredili ürünlerine ait limitlerini, borçlarını, asıl borçlu ya da kefil konumlarını, pozitif ya da negatif ödemelerine ilişkin performans bilgilerini rahatlıkla görebilecekler. Bu hizmet, kişi ve işletmelerin finansal performanslarını yönetebilmelerine yardımcı olacak ve çek raporu sayesinde kişi ya da işletmenin çek ödeme performansları rahatlıkla görülebilecektir. Kredi Kayıt Bürosu’na kayıtlı 25 milyonun üzerinde gerçek kişi ve 7 milyona yakın şirket, Bankamız şubelerine başvurarak, kısa sürede ve kolaylıkla kendilerine ait risk raporlarına ulaşabilirler. Ayrıca, 2007 yılından bu yana kişi ve şirketlerin kestiği çeklerin seyri veya ödenmeyen çekin olup olmadığı verilerine, çek raporu sayesinde ulaşılabiliyor.”
Kredi Kayıt Bürosu’nda; kredi hesapları, kapanışından itibaren 5 yıl, ödeme performansına ilişkin bilgiler 36 ay, başvuru kayıtları ise başvuru anından itibaren 6 ay süre ile saklandığından, kişi ve işletmeler, kendilerine ait risk raporlarını bu süreler içinde temin edebiliyorlar.
KKB'nin bu hızmetini Bankalar kendi hizmeti gibi satmalarıda çok ilginç.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansgundem.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansgundem.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.