Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
31 Aralık 2017 tarihli konsolide olmayan mali tablolarını açıklayan Şekerbank’ın aktif büyüklüğü son bir yılda yüzde 32 artışla 31,3 milyar TL’ye ulaştı. Toplam kredi hacmini yıllık yüzde 17 artışla 20,7 milyar TL’ye ulaştıran Şekerbank, en yüksek büyümeyi KOBİ kredilerinde gerçekleştirdi.
Şekerbank’ın 2017 yılsonu net kârı 115 milyon TL olarak gerçekleşirken toplam özkaynakları aynı dönemde yüzde 7 artarak 2,7 milyar TL’ye ve sermaye yeterlik rasyosu yüzde 15,4 seviyesine ulaştı. Anadolu’daki köklü mevduat tabanını kuvvetlendirmeye devam eden Banka’nın mevduat büyüklüğü ise yıllık yüzde 22 artışla 2017 yılsonu itibariyle 19,7 milyar TL’ye ulaştı.
Servet Taze: “KOBİ kredilerinde yüzde 24 büyüme sağladık”
Şekerbank Genel Müdürü Servet Taze, Banka’nın 31.12.2017 tarihli solo bilançosuna ve 2017 faaliyetlerine ilişkin değerlendirmede bulundu. Taze şöyle konuştu: “Reel sektörün desteklenmesi amacıyla Kredi Garanti Fonu’nun işlerliğinin artırılması başta olmak üzere ekonomi otoritelerince atılan pozitif adımların da desteğiyle 2017 yılında da üretime, ihracata ve yatırıma dayalı büyümeyi finanse etmeye devam ettik. Kurulduğumuz günden bugüne önceliğimiz olan Anadolu’da KOBİ, esnaf ve çiftçilere ulaşmayı sürdürdük. 65 yıla varan Anadolu Bankacılığı uzmanlığımız doğrultusunda, 2017 yılında stratejik odağımız olan KOBİ kredilerinde yüzde 24 büyüme sağladık. Üretime olan desteğimizi sürdürmek için KOBİ’lerimize ve çiftçilerimize alternatif çözümler sunmaya devam ediyoruz.”
2017 yılında yine Anadolu’da tasarruf sahiplerinin değişmeyen adresi olmayı sürdürdüklerini belirten Taze, “Banka olarak aynı zamanda kaynak çeşitliliği de sağladık. 2017 yılının son günlerinde çıktığımız ve planlanan arz tutarının yüzde 20 üzerinde bir taleple 300 milyon TL olarak gerçekleşen sermaye benzeri tahvil ihracı Türk Lirası’na ve Bankamızın köklü marka değerine olan güvenin önemli bir teyidi oldu” dedi.
Yıllık %22 faiz oranı ile kredi satıyor ona rağmen bu kadar kar ediyor düşündürücü ?
Bir banka , büyük bankalardan birinin ticari şubesi kadar kar ediyorsa kapatın kardeşim stresine değmez!
sektöre göre kan kaybediyor.Karlılık da çok düşük.
yüzen bataklar ne olacak.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.