<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkŞekerbank Anadolu'nun nabzını tutuyor----

Şekerbank Anadolu'nun nabzını tutuyor

Şekerbank Anadolu'nun nabzını tutuyor
25 Haziran 2013 - 16:26 www.finansingundemi.com

Şekerbank, 60. yılına özel düzenlediği ‘Üreten Anadolu Buluşmaları’nın dördüncüsünü Kahramanmaraş’ta gerçekleştirdi

‘Anadolu Bankacılığı’ndaki köklü uzmanlığı ile kuruluşundan bu yana üretime verdiği desteği sürdüren Şekerbank, 60. yılına özel düzenlediği ‘Üreten Anadolu Buluşmaları’nın dördüncüsünü Kahramanmaraş’ta gerçekleştirdi.
Şekerbank Genel Müdürü Meriç Uluşahin, Üreten Anadolu Buluşmaları’yla sahanın ihtiyaçlarını dinleyip yerel özellikleri ve dinamikleri dikkate alarak ürün ve hizmetler geliştirdiklerini söyledi. Şekerbank’ın üretim dinamiği üzerine şekillenen bir büyümeyi destekleme yönünde faaliyetlerini sürdürdüğünü kaydeden Uluşahin, “Şekerbank olarak gücüne ve potansiyeline inandığımız, uluslararası marka olmaya aday birçok zenginliğe sahip şehirlerimizde, yeni Anadolu markaları çıkması ve üretimin, istihdamın artması için üretenlerle buluşuyoruz. Anadolu’nun üretenlerini destekliyoruz” dedi.
‘Anadolu Bankacılığı’ misyonu ile çiftçi, esnaf, küçük işletme ve KOBİ’lere özel bankacılık hizmeti sunan Şekerbank, 60. kuruluş yılına özel olarak yıl boyunca yürüttüğü etkinlik, aktivite ve kampanyalar kapsamında düzenlediği ‘Üreten Anadolu Buluşmaları’ toplantılarının dördüncüsünü Kahramanmaraş’ta gerçekleştirdi. Çiftçi, esnaf, işletme ve ticari müşterilere özel yerel ihtiyaçlara odaklı hizmette Anadolu’da öncü role sahip Şekerbank, her bir ilin dinamiklerine özel içerikle hazırlanan ‘Üreten Anadolu Buluşmaları’ toplantılarında, Anadolu’daki üretenlerle ve iş dünyası ile bir araya gelmeye devam ediyor. Şekerbank, Kasım 2012’de Afyon’da ilkini, Ocak 2013’de ise Malatya’da ikincisini düzenlediği ‘Üreten Anadolu Buluşmaları’ toplantılarının üçüncüsünü, Rize’de gerçekleştirdi. Buluşmaların dördüncü adresi de Kahramanmaraş oldu. Kahramanmaraş’taki toplantı, il protokolünün ve iş dünyası temsilcilerinin yüksek katılımıyla yapıldı.
‘Üreten Anadolu Buluşmaları’ Kahramanmaraş toplantısı Şekerbank Genel Müdürü Meriç Uluşahin, Kurumsal-Ticari Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Orhan Karakaş ile İşletme-Tarım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Halit Haydar Yıldız’ın ev sahipliğinde gerçekleşti. Moderatörlüğünü Marketing Türkiye Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci Yazar Günseli Özen Ocakoğlu’nun gerçekleştirdiği ‘Üreten Anadolu Buluşmaları’ panelinde T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürü Aytekin Yalçın, Gazeteci Yazar Prof. Dr. Güngör Uras, Dünya Gazetesi Tarım Yazarı Ali Ekber Yıldırım, Yaşar Dondurma ve Gıda Maddeleri Yönetim Kurulu Başkan Vekili Atila Kanbur  ve Şekerbank Genel Müdürü Meriç Uluşahin birer konuşma yaptı.
‘Amacımız yerel üretimi artırmaktır’
Şekerbank Genel Müdürü Meriç Uluşahin, Şekerbank olarak Türkiye’de yerel üretiminin artması ve üretenlerin desteklenmesine yönelik projelerine aralıksız devam ettiklerini söyledi. Şekerbank’ın 1953 yılında Anadolu’da binlerce üreticinin, girişimcinin küçük birikimleriyle kurulan bir banka olduğunu hatırlatan Uluşahin, “60 yıldır ‘Anadolu Bankacılığı’nın lider ismi olduk. Bugün de üretimin artmasına yönelik projelerimizle Şekerbank olarak Keşan’dan Rize’ye, Nevşehir’den Gaziantep’e, Kırşehir’den Kahramanmaraş’a kadar Anadolu’nun her köşesindeyiz. Misyonumuz sadece kar etmek değil, kurumsal sorumluluk anlayışını iş süreçlerine uygulayarak ve tüm paydaşlarımıza değer katarak büyümektir” dedi.
‘Toplumsal kalkınmayı desteklemeyi hedefliyoruz’
“Biz Şekerbank olarak 60 yıldır üretenlerle birlikte büyüyen bir banka olarak esnaf ve küçük ölçekli işletmelerimize çok yakın, sahanın ihtiyaçlarını çok iyi bilen bir bankayız” diyen Meriç Uluşahin, şöyle konuştu:
“70 il ve 92 merkez dışı ilçedeki yaygın şube ağımız, çoğu yarım asırdır aynı yerde hizmet veren şubelerimiz ile uluslararası finans kuruluşları nezdinde Türkiye’nin anahtar bankası olarak algılanıyoruz. Bu sayede, uzun vadeli uygun maliyetli kaynakları Anadolu’daki işletme sahibi müşterilerimize, esnafımıza ulaştırıyoruz. Standart kredilendirme süreçleriyle krediye ulaşmakta zorlanan esnaf, mikro ve zirai işletmeler için uyguladığımız nakit akışına dayalı kredilendirme süreci bu anlamda sektöründe tek olma özelliği taşıyor. Banka olarak sadece finansman sağlayarak değil, danışmanlık ve eğitim bütçesi ayırarak çalışanlarımızı bu özel kredilendirme sürecine ilişkin eğitiyoruz. Daha çok kişinin bankacılıkla tanışmasıyla üretimin, kişi başına düşen milli gelirin, tasarrufun artmasını, yani toplumsal kalkınmayı desteklemeyi hedefliyoruz. Bugüne kadar bu kapsamda 20 bin esnaf, çiftçi ve mikro işletme ilk kez bankacılıkla tanıştırdık. Bu sayının 450’sini Kahramanmaraşlı esnaf ve çiftçilerimiz oluşturuyor.”
‘Kapımız Esnafa Açık’ ile 151 bin esnafa ulaştık’
Şekerbank Genel Müdürü Meriç Uluşahin, ‘Anadolu Bankacılığı’ misyonuyla 60 yıldır üretenin ve esnafın yanında yer aldıklarının altını çizdi. Bu kapsamda 60. kuruluş yılı için ‘Kapımız Esnafa Açık’ projesini başlattıklarını anlattı. Projenin 15 Şubat’ta başladığını anımsatan Uluşahin, beş ay gibi bir sürede önemli başarılara imza atıldığını kaydetti. “Kamuoyu, tüketiciler ve esnafımız bu platformu sahiplendi” diyen Uluşahin, “Çok güzel e-postalar, mektuplar, telefonlar alıyoruz. Projemizi başladığımız 15 Şubat tarihinden bu yana Türkiye genelinde 377 esnaf odası ile ‘Kapımız Esnafa Açık’ protokolü imzaladık ve böylelikle ülke çapında yaklaşık 151 bin esnafa ulaştık. ‘Kapımız Esnafa Açık’ projesi, özel sektör, kamu, STK ve tüketicileri esnafla buluşturan bir platform özelliği taşıyor. Esnafa fayda sağlayacak birçok işbirliği, proje, ürün ve hizmet sunmayı planladığımız ‘Açık’ platformu ile tüketiciler her ayın 15’inde esnaftan alışveriş yapmaya yönlendirilerek esnafın iş hacminin artmasını ve böylece kapılarının hep ‘açık’ kalmasını, üretimin ve beraberinde ülke ekonomisinin canlanmasına katkı sağlanmayı hedefliyoruz.”
Şekerbank’tan ‘Markalaşma Kredisi’
Uluşahin, Şekerbank olarak ‘Anadolu Bankacılığı’ misyonu ile üretilen her ürünün ulusal ve uluslararası pazarda hak ettiği yere gelmesi ve emeklerin bir markaya dönüşmesi için bölgelere özel çok uygun koşullarda bir ‘Markalaşma Kredisi’ oluşturduklarını söyledi. “Üreten Anadolu Buluşmaları kapsamında gidilen illerdeki firmalara yönelik hazırlanan kredi için şirketlerin, kendi adına marka tescili yapmış olması ve kendi markası ile imalat ve/veya satış yapıyor olmaları yeterlidir” diyen Meriç Uluşahin, “Kredimizin özel faiz oranını da, aylık yüzde 0,70 olarak belirledik. İşletme, ticari ya da kurumsal müşteri segmentlerimizde Temmuz ayı sonuna dek geçerli olacak ve beş yıla kadar vadeli sunulan bu kredimizi, Kahramanmaraş’a özel olarak sunuyoruz. Umuyoruz ki kampanyamız Kahramanmaraş'ın dinamizmini destekler ve üretimin, istihdamın artmasına katkı sağlar” dedi.
Güngör Uras: ‘Bankalar çarkın dönmesini sağlıyor’
Üreten Anadolu Buluşmaları Kahramanmaraş’ta konuşmacı olan Milliyet Gazetesi Yazarı Prof. Dr. Güngör Uras, Kahramanmaraş’ın Türkiye’nin en önemli üretim üstlerinden biri olduğuna vurgu yaptı. Talebin büyümesi için üretimin sürmesi ve artması gerektiğini söyleyen Uras, şöyle konuştu: “İç talepte son dönemde bir yavaşlama vardı. Geçtiğimiz hafta da küresel piyasalardaki çalkantı sonucu dış talepte bir belirsizlik dönemine gireceğimiz anlaşılıyor. İçeride ve dışarıda yaşanan gelişmelerin, finans kesiminde olan bitenin ekonomiyi, talebi, üretimi nasıl etkilediğini yaşayarak gördük öğrendik. Talebin canlanması, üretim ve yatırımların artması önce yeterli Finans gücüne sahip olunmasını, daha sonra talebi canlı tutacak finansman sisteminin iyi işlemesini gerektiriyor. Bu ise Banka sisteminin önemini ortaya çıkarıyor. Bankalar talebi, üretimi, yatırımları finanse ederek ekonomide çarkın dönmesini sağlıyor. Türk ekonomisindeki ve küresel ekonomideki gelişmeler banka sisteminin önemini, sorumluluğunu artırdı.”
‘Türkiye’de bankacılık sektörü çok güçlü’
Son dönemde yaşanan gelişmeler nedeniyle herkesin kafasında bir takım sorular olduğunu hatırlatan Prof. Uras, Türkiye’deki bankacılık sisteminin çok güçlü olduğuna dikkat çekti. “Bankalarımız iyi niyetli. Kredi vermeye istekli. Türkiye’nin kriz deneyimi var. Geçmişte inişli çıkışlı günler yaşadık. Hepsinden kısa sürede çıkmayı becerdik” dedi.
Uras, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Birçok ülkeye göre, bizim avantajımız var. Milli gelire oranla dış borcumuz ve bütçe açığımız küçük. Döviz rezervimiz yeterli. Banka sistemimiz güçlü. İş adamlarımızın morali de oldukça iyi. Kısa süreli konjonktürel iniş çıkışlar büyük riskler ortaya çıkarmayacaktır. Kahramanmaraş ekonomisinin de orta ve uzun dönemde büyümeye, güçlenmeye devam edeceğini düşünüyorum."
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)