Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), Nükleer Düzenleme Kanunu’nun 08/03/2022 tarihli ve 31772 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanmasıyla, ülkemizin taraf olduğu “Nükleer Enerji Alanında Üçüncü Kişilere Karşı Hukuki Sorumluluğa İlişkin Paris Sözleşmesi” (Paris Sözleşmesi) ve ek protokolleri ile uyumlu yasal altyapıya kavuştuğunu ve işletenin sorumluluğunun çerçevesinin netleştirildiğini açıkladı.
Kanunla işletene sigorta yaptırma veya başka teminatlar gösterme zorunluluğu getirilerek bu alanda sigortacılık sektörünün amiral gemisi olacağına dikkat çekilen açıklamada, “Nükleer hadiselerden kaynaklı oluşabilecek zararların sigorta mekanizması yoluyla tazmin edilmesi öncelikli amacımız” ifadelerine yer verildi.
Söz konusu alandaki sigorta kapsamının uluslararası standartlara uyumlu olarak belirlendiği belirtilen açıklamada, nükleer hadiselerden kaynaklanan zarara ilişkin teminatın kapsamının Paris Antlaşması ile uluslararası uygulamalara uygun olacağına vurgu yapıldı.
Nükleer Sigorta Havuzu kuruluyor
Düzenleme ile işleten için kurulacak ve 2022 yılı içinde faaliyete geçmesi planlanan Nükleer Sigorta Havuzu’ndan teminat alabilme imkanı getirileceğinin altı çizildi.
SEDDK açıklamasında başta Amerika, Almanya olmak üzere dünya genelinde nükleer enerji santrallerinden kaynaklanan risklerin tek bir sigorta şirketi yerine sigorta havuzu veya enerji şirketlerinden oluşan mütüel şirketlerce sigortalanmakta olduğuna işaret edilerek, "Bu havuzlar kendi aralarında finansal destek sağlamak, nükleer risklere ilişkin tecrübe paylaşımında bulunmak, risklerin tespitinde ve önlenmesinde standartlar oluşturmak ve gerektiğinde teknik yardımda bulunmak gibi konularda birbirlerini destekleyici anlaşmalar yapmakta, kurulacak Türk Nükleer Sigorta Havuzu’nun da bu sisteme dahil olması öngörülmektedir" denildi.
Açıklamada söz konusu havuzun 2021 yılında kurulan Özel Riskler Yönetim Merkezi bünyesinde konumlandırılacağı ve ülkemizde faaliyet gösterecek nükleer santraller için teminat sağlayacağına da dikkat çekildi.
Sigortasız kredi seçeneği geliyor
Sigorta ve Reasürans Brokerleri Derneği yeni başkanını seçti
Y kuşağı sigorta ürünlerinden neler bekliyor?
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.