Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
31 Mart yerel seçimlerinin tamamlanmasının ardından Türkiye seçimsiz bir döneme giriş yaptı. 4 yıllık bu süreçte ana gündem konusu enflasyon ve ekonomi olacak.
CNN Türk'e konuk olan Ekonomist Prof. Dr. Murat Ferman, bu konuyu "Artık seçim ekonomisi, seçim ikliminden olağan ve rutin geçim ekonomisi dediğimiz sathı mahale geçmiş durumdayız" sözleriyle özetledi.
Enflasyonla mücadele için atılması gereken adımlar
Yerel seçimler geride kaldı, ekonomide beklentiler arttı. Bu süreçte vatandaşların en çok merak ettiği soruların başında ise enflasyonla mücadele için hangi adımların atılacağı geliyor.
Ekonomist Prof. Dr. Murat Ferman, bu sorulara ilişkin "Artık seçim ekonomisi, seçim ikliminden olağan ve rutin geçim ekonomisi dediğimiz sathı mahale geçmiş durumdayız. Gelinen noktada ilk 3 aylık yani ilk çeyreklik enflasyonun manşeti ve alt kırılmaya bakıldığında, artık orta vadeli program ve 12'nci 5 yıllık kalkınma planlarının ötesinde daha nokta atışı, daha yol planını gösteren, daha vadeler ve fayda maliyet analizi, etki analizi ortaya koyulmuş, kamuoyuyla paylaşılmış yol haritalarına ihtiyaç var" ifadelerini kullandı.
Bütüncül politikaların önemine dikkat çekti
Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nun geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği toplantıda, "Önceliğimiz enflasyonu kalıcı olarak düşürmek" denildi.
EKK sonrası yapılan bu açıklama için Prof. Dr. Ferman, "Belirli bir seviyeden sonra enflasyon kalıcı yüksek tansiyon gibi standart reçetelerle çözülme kavuşturulamaz. Yapısal reform bacağı, bütçe üzerinden mali bacağı ihmal edilen hiçbir program parasal politikalar ne kadar kararlı ve etkin yürütülürse yürütülsün sonuç alınamayacağı gibi parasal politikaları da etkisiz hale getirir. Onun için bütüncül politikalar önemli" diye konuştu.
"Parasal politikaların yanına mali politikaları da ekleyeceğiz"
Kalıcı fiyat istikrarı için yapılması gerekenleri açıklayan Prof. Dr. Murat Ferman, "Parasal politikaların yanına mali politikaları da ekleyeceğiz. Yapısal reformlar yapısını da ihmal etmeyeceğiz. Enflasyonu makul bir sürede sürdürülebilir bir seviyeye çekere vatandaşın üstündeki bunaltıcı etkiyi azaltacağız" dedi.
TCMB enflasyondaki artışın nedenini açıkladı
Erdoğan: Enflasyon yılın ikinci yarısından itibaren düşecek
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.