Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Pazarda el yakan, hatta mart başında çeyrek altın fiyatlarıyla yarışan yaz mevsimi sebze ve meyve fiyatları, artan sıcaklıkla birlikte ucuzlayacak. Hem sera hem de sezon ürünlerinin hallere girmesiyle birlikte fiyatlarda yüzde 60'a yakın düşüş olması bekleniyor. Tüm Bostan Sebze Meyve Komisyoncu ve Tüccarlar Federasyonu (TÜMESKOM) Başkanı Burhan Er, özellikle sebzede bu hafta içinde fiyatların dip yapacağını söyledi. Er, "Meyvede ise sezon başında 300 liraya satılan erik 8-10, 150 liraya satılan kayısı 9 liraya kadar düşecek. Hasat arttı. Sıcak havayla birlikte ürünün üzerinden örtüleri kaldırdık. Dolayısıyla pazarda hem meyvede hem de sebzede ciddi fiyat düşüşleri göreceğiz" dedi. Vatandaşın uzun zamandır yüksek fiyatlardan dolayı semt pazarlarından iki üç poşetle döndüğünün altını çizen Er, "Biz de fiyatlardan dolayı mağdurduk ama ısınan hava bütün mağduriyetleri ortadan kaldıracak" diye konuştu.
HASAT GECİKTİ, FİYAT ARTTI
Mersin Yaş Sebze Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Refik Canatan da haftasonu itibarıyla fiyatların en az yüzde 60 düşeceğini söyledi. "Mevsim normallerinin altında giden hava koşulları nedeniyle seradaki ürün dahi soğuktan etkilendi. Dolayısıyla ürün geç yetişti, hasat gecikti bu da fiyatlara yansıdı" diyen Canatan, haftasonu itibarıyla hem pazar esnafının hem de tüketicinin cebinin rahatlayacağını, herkesin nefes alacağını söyledi.
DOMATES FİYATLARI MAYIS'TA İNECEK
Tarlada 2, halde 4 pazarda 8-10 liraya kadar çıkan domatesin fiyatı euroyu da doları da ikiye katladı. Vatandaş fiyatın inmesini beklerken, komisyoncular ise mayısla birlikte hasadın başlamasını takiben domates fiyatında düşüş bekliyor. Ancak domates fiyatını etkileyen sadece geciken hasat değil. Sektör oyuncuları hasadın bir süre ihracat için bekletildiğini dolayısıyla beklenen fiyat düşüşünün geciktiğini belirtiyorlar. Bunu rakamlar da ortaya koyuyor. Rusya ile yaşanan kriz üzerine yeni pazarlar bulan üretici, ihracatını bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 46.4 artırdı. Sektör oyuncularına göre, şu anki fiyatlar suni. Esas mayıs ayında oluşacak fiyat geçerli olacak.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.