Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Dünya genelindeki çoğu ebeveyn çocuklarını koronavirüse karşı aşılama konusunda zor sorularla boğuşurken, bazı ülkelerdeki ailelere yeni bir seçenek sunuldu: çocuklara sadece bir doz aşı vermek. Tek doz aşı tavsiyesi ile çocukların hem virüsten hem de potansiyel yan etkilerden de korunması planlanıyor.
KALP İLTİHABI DAHA ÇOK 2. DOZDAN SONRA ORTAYA ÇIKIYOR
Hürriyet'teki habere göre; Aralarında İngiltere ve Norveç'in de olduğu ülkelerde 12 yaş ve üzeri çocukların Pfizer-Biontech aşısının tek dozunu olması tavsiye edildi. Çarşamba günü, İsveç ve Danimarka da çocukların Moderna aşısından yalnızca bir iğne almaları gerektiğini açıklayarak bu saflara katıldı.
New York Times'da yer alan habere göre bu ülkelerdeki sağlık görevlileri, kalp iltihabı olan miyokarditin aşılamadan sonra çocuklar ve gençler arasında düşünülenden daha yaygın olabileceği konusunda endişeli. Ancak yapılan araştırmalar nadir bir yan etki olan kalp iltihabının daha çok ikinci dozdan sonra ortaya çıktığını gösteriyor.
FAYDALARI RİSKİNDEN AĞIR BASTI
Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri danışmanları, Haziran ayında miyokardit hakkındaki verileri gözden geçirdiler ve oybirliğiyle, faydaların riskten çok daha ağır bastığını söyleyerek, 12 yaş ve üzeri çocuklar için aşıyı önerme kararı aldılar. Yapılan bir araştırma ABD'de 12 ila 17 yaşları arasındaki her milyon aşılanmış erkek çocuk için, aşıların maksimum 70 miyokardit vakasına neden olabileceğini , ancak 5.700 enfeksiyon, 215 hastaneye yatış ve iki ölümü önleyeceğini tahmin ediyor.
ERKEK ÇOCUKLARI DAHA ÇOK RİSK ALTINDA
The New England Journal of Medicine'de yayınlanan analize göre, İsrail'de aşılamadan sonra kalp iltihabının 16 ila 29 yaş arasındaki erkekler arasında daha sık görüldüğü belirtildi.. Bu yaş grubundaki her 100.000 erkekten yaklaşık 11'i, aşılandıktan birkaç gün sonra durum ile karışlaştı. Kadınlarda ise risk ihmal edilebilir düzeydeydi.
KIZ VE ERKEK ÇOCUKLARININ DOZLARI FARKLI OLMALI
Pittsburgh Üniversitesi'nden Dr. Walid Gellad konuya ilişkin, "Tereddüt eden ebeveynler, yan etki riskinin aslında bir doz için iki doza göre çok daha düşük olduğu gerçeğini takdir edebilirler.Ciddi yan etkiler öncelikle erkeklerde görüldü, bu nedenle doz hesabı kız ve erkek çocuklar için farklı olmalıdır" dedi.
Şimdilik tek doz önerisinde bulunan sağlık görevlileri, daha fazla güvenlik bilgisi elde edildikçe tek doz stratejisini tekrar gözden geçirmeyi planlıyor. Gelen verilerin olumlu olması halinde yola ikinci aşılarla devam etmeyi de seçebilirler.
Kaliforniya'da okul çocuklarına aşı zorunluluğu
Mehmet Ceyhan’dan çocuk vakalarına karşı dikkat çeken uyarı!
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.