Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Scholz, başkent Üsküp'teki temasları kapsamında, Kuzey Makedonya Başbakanı Dimitar Kovaçevski tarafından karşılandı.
Kuzey Makedonya Hükümet Binası'nda görüşen iki başbakan, görüşme sonrası ortak basın toplantısı düzenledi.
Almanya Başbakanı Scholz, Batı Balkanların ülkesi için stratejik öneme sahip olduğunu belirterek, Almanya'nın, bölge ülkelerin AB'ye üye olması için çabaladığını ifade etti.
Bölge ülkelerine 20 yıldan beri "Avrupa perspektifi" vaat edildiğini söyleyen Scholz, şimdi eyleme geçme zamanının geldiğini kaydetti.
Kuzey Makedonya ve Yunanistan arasında varılan ve isim sorununu çözen anlaşmayı da memnuniyetle karşıladığını dile getiren Scholz, "Almanya, bölge ülkelerinin Avrupa entegrasyonu konusunda ciddidir ve bu özellikle Kuzey Makedonya için geçerlidir. AB, üyelik müzakerelerinin başlatılması yönündeki tüm önkoşulları yerine getiren Kuzey Makedonya'ya özellikle söz vermiştir." dedi.
Kuzey Makedonya'nın, AB'nin Rusya'ya karşı tutumunu desteklediğinden ve Rusya'nın Ukrayna'ya karşı askeri saldırganlığı sonucunda yaptırımları uygulamasından duyduğu memnuniyetini dile getiren Scholz, bunun, Kuzey Makedonya'nın Avrupa'ya doğru yöneliminin ek bir kanıtı olduğunu vurguladı.
Almanya ve Kuzey Makedonya arasındaki ilişkiler
İki ülke arasındaki ikili ilişkilerin farklı ve yakın olduğuna işaret eden Alman Şansölye, "Bunu, bizim ekonomik ilişkilerimizdeki rakamlar da kanıtlıyor. Bunlar bir başarı hikayesidir. 2014'ten 2021 yılına kadar (iki ülke arasındaki) ortak ticaret hacmi 2,2 milyardan 4,7 milyar avroya çıkarak iki katını geçti." değerlendirmesinde bulundu.
Batı Balkan ülkeleri arasındaki bölgesel ekonomik iş birliğini de teşvik ettiğini söyleyen Scholz, 2014'te başlatılan ve ortak bölgesel piyasanın oluşturulmasını amaçlayan Berlin Sürecinin yeniden canlandırılmasını istediğini vurguladı.
Kuzey Makedonya Başbakanı Kovaçevski de verdiği güçlü destekten dolayı Almanya'ya teşekkür ederek, bunun ülkesi için bir teşvik olduğunu ifade etti.
İki ülke arasında iyi ticaret ilişkileri bulunduğuna dikkat çeken Kovaçevski, Alman şirketlere, Kuzey Makedonya'ya yönelik yatırımlarına devam etmeleri çağrısında bulundu.
Kovaçevski, "Bu yıl iki ülke arasında diplomatik ilişkilerin kuruluşunun 29. yılını kutluyoruz. Bu yaklaşık 30 yıllık süre zarfında Almanya, 4,2 milyar avroluk bir değer ile ülkemizle olan ticari alışveriş noktasında ilk sıraya yerleşti. Kuzey Makedonya'nın genel ihracatının yüzde 45'inden fazlası Almanya'ya gidiyor. 200 Alman şirketi, Kuzey Makedonya şirketleriyle ortak ve 20 bin istihdam sağlıyor." diye konuştu.
Biden, Zelenskiy'i uyarmış: Ciddiye almadı
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.