BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiSchmid: Fed faiz indiriminde aşırı büyük hareketlerden kaçınmalı ----

Schmid: Fed faiz indiriminde aşırı büyük hareketlerden kaçınmalı

Schmid: Fed faiz indiriminde aşırı büyük hareketlerden kaçınmalı
22 Ekim 2024 - 07:02 www.finansgundem.com

Faiz indirimlerine temkinli ve bilinçli olunması gerektiğini belirten Kansas City Fed Başkanı Schmid, "tercihim aşırı büyük hareketlerden kaçınmak olacaktır" dedi.


Kansas City Fed Başkanı Jeffrey Schmid, enflasyonun Fed'in %2'lik hedefine doğru ilerlediği ve işgücü piyasasının normalleştiği şu günlerde faiz indirimlerine "temkinli ve bilinçli" bir yaklaşımdan yana olduğunu söyledi.

Schmid, , "Politikanın kısıtlayıcılığının azaltılmasını desteklemekle birlikte, özellikle politikanın nihai hedefi konusundaki belirsizlik ve finansal piyasa oynaklığına katkıda bulunmaktan kaçınma arzum göz önüne alındığında, tercihim aşırı büyük hareketlerden kaçınmak olacaktır. Faiz oranlarını kademeli bir şekilde düşürmek, ekonominin faiz oranı ayarlamalarımıza verdiği tepkiyi gözlemlemek için zaman sağlayacak ve Faiz oranlarının hangi seviyede ekonomiyi ne kısıtladığını ne de desteklediğini değerlendirmek için bize alan tanıyacaktır" dedi.

Schmid konuşmasında Fed'in faizleri tam olarak ne kadar hızlı ya da ne kadar düşürmesi gerektiğini düşündüğünü belirtmedi, ancak açıklamaları, merkez bankasının bu konuda çok agresif olması gerekmediğini düşünenler arasında olduğunu gösteriyor.

Schmid, "Benim inancım, politika ayarlamalarına temkinli ve kademeli bir yaklaşımın bu belirsiz ortam için en uygunu olacağı yönünde" dedi.

Moody's ABD bankacılık görünümünü yükselttiMoody's ABD bankacılık görünümünü yükseltti

 

IMF Başkanı Georgieva: Yüksek fiyatlar kalıcıIMF Başkanı Georgieva: Yüksek fiyatlar kalıcı

 

Daly: Faiz indirimi Fed için doğru yolDaly: Faiz indirimi Fed için doğru yol

 

Fed üyesi Kashkari: İşgücü piyasasında bozulma faiz indirimini hızlandıracakFed üyesi Kashkari: İşgücü piyasasında bozulma faiz indirimini hızlandıracak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)