Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Avrupa Seyahat Bilgileri ve Yetkilendirme Sistemi tarafından yayınlanan Schengen vizesi istatistiklerini derleyen online sigorta satış platformu Koalay.com, 2017 yılında Avrupa Birliği ülkelerine seyahat edebilmek amacıyla, tüm dünyadan Schengen vizesine 16 milyon 155 bin 613 başvuru gerçekleştirildiğini belirtti. Türkiye; Rusya ve Çin Halk Cumhuriyeti’nin ardından, Schengen vizesine 971 bin 710 başvuruyla en çok rağbet gösteren 3. ülke oldu. 2015-2017 yılları arasında Türkiye’den Schengen vizesine yapılan başvuru sayısı %8 arttığı halde, alınan red oranları %80,5 yükselerek 63.122’ye ulaştı. Aynı dönemde tüm dünyadan Schengen vizesine yapılan başvurulardaki red oranında ise yalnızca %37,2 artış görüldü. Türk vatandaşlarının 2017 yılında dünya genelinden Schengen vizesi için en çok başvuru yapılan ülkeler sırasıyla Fransa, Almanya ve İtalya oldu. Malta, yapılan başvuruların %25,3’ünü reddederken, onu %16 ile Belçika izledi. Fransa, Portekiz ve Hollanda ise vize başvurularına %10’un üzerinde red veren ülkeler olarak öne çıktı.
“Seyahat sağlık sigortası tutarı, seyahat harcamalarının yalnızca %2,5’ine denk geliyor”
2017’de yurt dışına giden Türk vatandaşlarının sayısı, bir önceki yıla göre %12,6 artarak 8 milyon 886 bin 906 kişiye ulaştı. En çok ziyaret edilen bölge olarak 3,5 milyonla Avrupa Birliği ilk sırada yer alırken, son 3 yılda Schengen vizesi başvurularına alınan red oranlarının %80,5 artması endişeleri de beraberinde getiriyor. Koalay.com CEO’su Bradley Du Chenne vize başvurularında zorunlu talep edilen seyahat sağlık sigortasını Koalay.com’dan satın alanların, yalnızca 30.000 Euro’luk sağlık teminatına değil; vize başvurusunun reddi başta olmak üzere ferdi kaza, bagaj kaybı, kapkaç, tur iptali gibi riskler için de kendilerini güvence altına alabileceklerini belirtti. Du Chenne ayrıca, “Türkiye’den yurt dışına seyahate giden bir kişi ortalama 578 $ harcıyor. Bu bütçenin %2,5’ini oluşturan seyahat sağlık sigortası sayesinde, seyahat harcamalarının %25’ini oluşturan vize başvurusunun reddedilme riski kolayca güvence altına alınabiliyor” dedi.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.