BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkSberbank'ın üçüncü çeyrek karı 3.7 milyar dolar----

Sberbank'ın üçüncü çeyrek karı 3.7 milyar dolar

Sberbank'ın üçüncü çeyrek karı 3.7 milyar dolar
15 Kasım 2017 - 11:52 www.finansgundem.com

Rusya'nın en büyük üçüncü bankası konumundaki Sberbank, bugün açıkladığı bilançolarındaki yüzde 64 oranındaki kar artışı ile yatırımcıları şaşırttı

BORSAGUNDEM.COM

Rusya'nın en büyük üçüncü bankası konumundaki Sberbank, bugün açıkladığı bilançolarındaki yüzde 64 oranındaki kar artışı ile yatırımcıları şaşırttı. Bankanın üçüncü çeyrek karı 224.1 milyar ruble (3.71 milyar dolar) rekor yüksek seviyeye ulaştı.

Bankanın açıklayacağı kara yönelik en yüksek beklenti 189.8 milyar ruble seviyesindeydi. Sberbank'ın performansı ülkedeki bankacılık sektörünün görünümü ile ters bir görünüm arz etti. Geçtiğimiz ay ülkenin en büyük bankalarından ikisi iflas başvurusunda bulunmuştu.
Bilanço açıklamasının ardından Sberbank hisseleri yüzde 0.9 oranında değer kazandı ki bu esnada MICEX endeksi yüzde 0.6 oranında geriliyordu.
Bankanın CFO'su Alexander Morozov ekonomide yaşanan düzelmenin kredi faaliyetlerini cesaretlendirmesinden kaynaklandığını belirtti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)