Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın 2022 faaliyetlerini inceleyen Sayıştay, özel sektöre verilen Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) prim desteklerinin bol keseden dağıtılıp karşılığında kanıtlayıcı belge alınmadığını tespit etti.
Erdoğan Süzer'in Sözcü'deki haberine göre SGK prim desteklerinin yağmaya dönüştüğü endişelerine yol açtı.
BELGELERLE KANITLANMASI GEREKİYOR
Sayıştay raporunda, “SGK'ya aktarılmak üzere Bakanlık bütçesine tahsis edilen ödenekler dahilinde yapılan prim teşvik ödemelerine, harcamalarda aranacak kanıtlayıcı belgelerin eklenmediği tespit edilmiştir” ifadesi yer aldı.
Haberde, engelli işçi çalıştıran, devletten yoksulluk yardımı alanları istihdam eden ya da genç girişimci olarak hayata atılanlara SGK prim teşviki dahilinde destek ödendiği belirtilerek işverenleri desteklemek için de 5 puan ve 6 puanlık SGK prim indirimleri yapıldığı kaydedildi.
İşverenin destekleri alırken, engelli ya da yoksulluk yardımı alanları istihdam ettiğini, teşviklerden yararlananların genç girişimci olduğunu belgeyle kanıtlanmasının gerektiği ifade edilen habere göre Sayıştay, bu verilere ulaşamadı.
SAYIŞTAY'DAN KANITLAYICI BELGE UYARISI
Sadece 2022'de çok sayıda firmaya 45 milyar 811 milyon lira prim teşviki adı altında kaynak aktarıldığını belirleyen Sayıştay, bu teşviklerden 80.7 milyon lirasının iptal edildiğini bildirdi. Sayıştay, “Talep edilen ve iptal edilen teşvik tutarlarının yüksekliği de göz önünde bulundurulduğunda, söz konusu teşviklerin kanıtlayıcı belgelere dayanılarak ödenmesi daha da önem kazanmakta olup, bu nedenle idarelerin tasarrufuna bırakılamaz” uyarısında bulundu.
Sayıştay, 2022'de çok sayıda firmaya 45 milyar 811 milyon lira prim teşviki adı altında kaynak aktarıldığını, bu teşviklerden 80.7 milyon lirasının çeşitli nedenlerle iptal edildiğini bildirdi.
CEZALARIN TAHSİLİ TAKİP EDİLMİYOR
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın 2022 faaliyetlerini inceleyen Sayıştay, uygunsuz prim teşvikleri başta olmak üzere çeşitli nedenlerle kişi ve şirketlere kesilen para cezalarının tahsil edilip edilmediğine ilişkin takibin de yapılmadığını ortaya çıkardı. Sayıştay'ın hazırladığı raporda, “İdari para cezalarının tarh, tahakkuk ve tahsilat süreçlerinin Bakanlık tarafından izlenmediği tespit edilmiştir” denilirken, tahsilat sürecinin yakından takip edilmesi gerektiği belirtildi.
Rus sayıştayı bütçe açığını belirledi
Sayıştay Başkanlığı'ndan istihdam duyurusu
Sayıştay Daire Başkanlığına Nejla Eroğlu seçildi
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.