BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiSavunma Sanayi’nde yerli ve milli hamle yüzde 71’e ulaştı----

Savunma Sanayi’nde yerli ve milli hamle yüzde 71’e ulaştı

Savunma Sanayi’nde yerli ve milli hamle yüzde 71’e ulaştı
20 Ağustos 2020 - 14:13 www.finansgundem.com

Deniz Kuvvetleri için üretilen 2 adet Acil Müdahale ve Dalış Eğitim Botu Projesi’nde teslimat aşamasına gelindi. Botlar, % 71 yerlilik oranıyla Türk Savunma Sanayi'nin en önemli başarılarından biri olarak kabul ediliyor.

Savunma Sanayi'nde millileşme çalışmalarına hız veren Türk Silahlı Kuvvetleri, Kaptanoğlu Grubu’na ait Desan Tersanesi’nde üretilen 2 adet Acil Müdahale ve Dalış Eğitim Botu ile gücüne güç katmaya devam ediyor. İlk sac kesimi Ekim 2018’de yapılan Acil Müdahale ve Dalış Eğitim Botları, planlanan tarihten 3 ay önce, 23 Ağustos Pazar günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı resmi tören ile Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim edilecek.

Yüzde 71’lik yerlilik oranı ile kendi alanında bir ilk olan projenin tüm yazılım ve programları tamamen Türk mühendisleri tarafından geliştirildi. Projede, şaft ve CU4 askeri standartlara uygun pervane, yüzde 100 yerli üretildi. Ayrıca böyle bir şaft ve pervane ilk kez Türk Loydu tarafından sertifikalandırıldı.

PROJEYE YERLİ VE MİLLİ DAMGASI

Acil Müdahale ve Dalış Eğitim Botlarının her birinin içinde bulunan ve 4 artı 2 şeklinde tasarlanan modern ve donanımlı basınç odaları da tamamen Türk mühendisleri ve yerli firmalar tarafından tasarlandı. Proje; Türk askeri denizcilik projeleri arasında, tüm gemilerin aynı anda tamamlanarak teslim edildiği ilk proje olarak da kayıtlara geçmiş oldu. Tarihe geçen projenin şaft ve pervane sistemi, dümen sistemi, dizel jeneratörler, akustik izleme ve yakalama sistemi, gemi bilgi dağıtım sistemi, solunum hava kompresörleri, sabit basınç odası, dalış panelleri, ana tevzi tablosu, bot kontrol ve izleme sisteminin yanı sıra yangın algılama sistemi doğrudan, yüzde 100 yerli imkânlarla üretildi.

BOTLAR HANGİ GÖREVLERDE KULLANILACAK?

Tuzla’nın en büyük tersanelerinden Desan'da üretilen ve 23 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla düzenlenecek tören ile Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim edilecek botlar, dalgıç personelin sığ ve derin su uygulamalı dalış eğitimlerinde kullanılacak. Meydana gelebilecek kazalarda kurtarma dalgıçlığı ve acil müdahale operasyonlarını destekleyecek araçlar, Karadeniz, Akdeniz, Ege ve Marmara Denizi’nde yara alan, karaya oturan ve batan gemilerin yerlerinin belirlenmesinde görev alabilecek. Bu durumlara müdahale etmek üzere acil dalış görevlerinde de kullanılabilecek araçlar; su altı onarım timi personelinin intikalini de sağlayacak.

İran BAE'ye ait gemiye el koydu

Yunan medyası yayınladı! İşte o fotoğraflar

Sabancı’dan Prof. Çakmak ‘Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları’ listesinde

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)