Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Beyaz Show programının 8 Ocak tarihli yayınına telefonla bağlanan Ayşe Çelik isimli öğretmenin sarf ettiği sözler nedeni ile programın sunucusu Beyazıt Öztürk ve programın sorumlusu Kadir Turnalı hakkında "Terör örgütü propagandası" suçundan başlatılan soruşturma sonuçlandı. Soruşturma sonucunda, sunucu Beyazıt Öztürk hakkında takipsizlik kararı verilirken, Ayşe Çelik ve programın sorumlusu Kadir Turnalı hakkında ise "Terör örgütü propagandası" suçundan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi.
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili İdris Kurt tarafından yürütülen soruşturma sonucunda Beyazıt Öztürk hakkında takipsizlik kararı verildi. Takipsizlik kararında, Ayşe Çelik’in 8 Ocak 2016 tarihinde Beyazıt Öztürk’ün sunduğu Beyaz Show programına telefonla katıldığı anlatıldı. Ayşe Çelik’in programda terör örgütü propagandası yaptığı belirtilen kararda, "Olay nedeniyle Beyazıt Öztürk’ün alınan savunmasında programın seyri esnasında bağlanan kişinin çocuk, ölüm gibi sözlerden bahsetmesi üzerine stüdyodaki uğultunun etkisiyle söylenenleri tam anlamadığı, bu sırada konuşulanlara hakimiyetini kaybettiği, daha sonra konuşmanın nereye gittiğini tam anlayamamakla birlikte toparlamaya çalıştığı, alkışları bu nedenle yaptırdığı şeklinde savunmuştur" denildi.
OLAY ANINDAKİ DAVRANIŞLARIYLA İLGİLİ RAPOR ALINDI
Beyazıt Öztürk’ün olay anındaki durumunun anlaşılabilmesi için olay anı davranış ve hareketlerinin davranış bilimleri uzmanı Yücel Sözer’e izlettirilerek rapor alındığı belirtilen takipsizlik kararında, "Gelen raporda Beyazıt Öztürk’ün önce şaşkınlık yaşadığı, sonra adı geçen şahsı anlamaya ve dinlemeye çalıştığı, yayının ilerleyen sürecinde ise yüz ifadelerinde şaşkınlık duygusunun yerini üzüntünün aldığı, devamında ise rahat tavırları ile süreci kontrol altına almaya çalıştığı görülmüştür" ifadeleri yer aldı.
Beyazıt Öztürk’ün 19 Ekim 2011 tarihinde 24 şehit haberi üzerine 21 Ekim 2011 tarihli programını iptal ettiğinin tespit edildiği belirtilen takipsizlik kararında, "Yine şüphelinin programdan bir sonraki gün aynı televizyon kanalının haber programına çıkarak, olay nedeniyle üzüntüsünü ve özrünü beyan ettiği, program sırasında konuya hakimiyetini kaybettiği ve kontrolü elinden kaçırdığını bu nedenle böyle bir olayın meydana geldiğini beyan ettiği anlaşılmıştır. Şüphelinin program sırasında bağlanacak kişinin mutabık kalınan soruların dışında konuşma yapacağını bilmediği, metnin dışına çıkan Ayşe Çelik’in beyanlarının niteliğini o anda tam fark edemediği, dolayısı ile kasıt olduğuna dair yeterli, somut ve inandırıcı delil elde edilemediği anlaşılmış olup, şüpheli hakkında kamu adına yürütülen kovuşturmaya yer olmadığına" denilerek, takipsizlik kararı verildi.
PROGRAMIN SORUMLUSU VE AYŞE ÇELİK’E İSE DAVA AÇILDI
Aynı soruşturma kapsamında program sorumlusu Kadir Turnalı ve öğretmen Ayşe Çelik hakkında ise "Terör örgütü propagandası" suçundan iddianame düzenlendi. İddianamede, programın 8 Ocak 2016 tarihli yayınına Diyarbakır’dan telefonla bağlanan Ayşe Çelik isimli şahsın PKK terör örgütünün ülkemizin özellikle Doğu ve Güneydoğu bölgesinde gerçekleştirmiş olduğu şiddet, bombalama, suikast gibi kamu düzenini ciddi anlamda bozucu ve yıkıcı eylemlerine karşı güvenlik güçlerince başlatılan operasyonları, adeta bölge halkına karşı yürütülen kasıtlı bir operasyonmuş gibi sunduğu belirtildi.
Programın yayın sorumlusu olan Kadir Turnalı’nın, kendi beyanına göre telefonla bağlanacak kişilerin, sorulacak sorularla ilgili metin üzerinde mutabık kalındıktan sonra kendileri tarafından arandığı, 3 dakika 24 saniye süren konuşmanın seyri esnasında mutabık kalınan metin dışına çıkıldığını fark etmesine rağmen, sunucuyu prompter veya diğer hiçbir araçla uyarmadığının anlaşıldığı, dolayısı ile Ayşe Çelik’in beyanlarının sürdürülmesine sonuna kadar izin verildiğinin tespit edildiği belirtildi.
5 YIL HAPSİ İSTENİYORDU
İddianamede Ayşe Çelik’in ve Kadir Turnalı’nın "Terör örgütü propagandası" suçundan 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanması istendi. İddianame, Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Mahkemenin iddianameyi 15 gün içinde kabul veya reddetmesi yönünde karar vermesi bekleniyor.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.