Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Ukrayna cephe savaşını kaybediyor. Askerlerinin çoğu üç yıldır devam eden savaş nedeniyle yorgun ve bitkin...
Akıllardaki soru ise şu: Ülke bir yıl daha savaşa dayanabilir mi?
CEPHELERDE TÜKENMİŞLİK BELİRGİN
Ukrayna askerleri, özellikle Kurakhove gibi bölgelerde Rus ordusunun kuşatma hamlelerine karşı koymaya çalışıyor. Ancak üç taraftan gelen saldırılar, sahadaki askerlerin dayanıklılığını zorluyor. Havan topu birimleri gibi stratejik savunma noktalarında görev yapan birlikler, artan savaş yorgunluğuna rağmen mücadele etmeye devam ediyor.
Havan birliği komutanı "Surt", savaşa başlarken üç yıl süreceğini düşündüğünü ancak şimdi on yıl daha sürecekmiş gibi hazırlandığını belirtiyor. Ona göre barış müzakereleri sadece kısa vadeli bir rahatlama sağlayabilir.
MÜZAKEREYE KARŞI SAVAŞ
Cephede görev yapan askerler, barış görüşmelerine karşı mesafeli. Vegan aşçı ve gönüllü asker Serhiy, "Müzakereler savaşı geçici olarak durdurur, ancak bir veya iki yıl içinde çatışma yeniden başlar" diyerek kaygılarını dile getiriyor. Buna rağmen bazı askerler, uzun vadeli bir savaşı sürdürmenin mümkün olmadığı görüşünde. Almanya’daki rahat hayatını bırakıp Ukrayna’ya dönen Denys, “Denemeden teslim olmayı kabullenemem, ama uzun yıllar bu savaşı sürdüremeyiz” diyor.
HALKTA BARIŞ ÖZLEMİ ARTIYOR
Savaşın etkisi sadece cepheyle sınırlı değil. Dnipro gibi büyük şehirlerde hava saldırıları ve siren sesleri gündelik hayatın bir parçası olmuş durumda. Halk, tiyatro ve diğer etkinliklerle normalleşmeye çalışırken, barış için müzakere çağrıları güçleniyor.
87 yaşındaki Valentina gibi çatışmalardan kaçan birçok kişi, evlerini terk etmek zorunda kaldı. Valentina, “Misafirlik güzel ama evde olmak daha iyi” diyerek, savaşın sona ermesi için duyduğu özlemi ifade ediyor.
MÜZAKERELER GERÇEKÇİ Mİ?
Kamuoyu yoklamaları, Ukrayna’da müzakere yanlılarının sayısının arttığını gösteriyor. Ancak 89 yaşındaki Mariia gibi bazıları, savaşın yarattığı travmanın kalıcı olduğuna dikkat çekiyor: “Bu kadar yıkım ve acıdan sonra insanların birbirlerinin yüzüne nasıl bakacağını düşünemiyorum.”
UKRAYNA'NIN GELECEĞİ BELİRSİZ
Savaşın iki tarafın da mutlak bir zafer elde etmesinin imkânsız olduğu bir noktaya geldiği yaygın bir görüş. Ancak barış masasına oturmak, Ukrayna için önemli fedakârlıklar anlamına gelebilir. Uzun süredir işgal altında olan topraklarını unutarak barışı seçmek, halk ve liderler için en büyük ikilem.
Ukrayna’da barış çağrıları giderek artıyor, ancak savaşın nasıl bir sona ulaşacağı hâlâ belirsizliğini koruyor. (BBC Türkçe)
Ukrayna'dan Rusya'ya drone saldırısı!
IMF'den Ukrayna'ya 1,1 milyar dolarlık ödemeye onay
Ukrayna'dan "Rus gazı" hamlesi: Geçiş yasaklandı!
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.