Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
1 milyon doların üzerinde serveti olan kişilerin göçlerine odaklanılan Henley & Partners, Henley Küresel Vatandaşlık Raporu’na göre, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş, bu seneki göçün en önemli nedeni olarak öne çıkıyor. Raporuna göre, 2022’de milyoner girişi en yüksek ilk 10 ülke Birleşik Arap Emirlikleri, Avusturalya, Singapur, İsrail, İsviçre, ABD, Portekiz, Yunanistan, Kanada ve Yeni Zelanda olacak. Ayrıca, çok sayıda milyonerin Mauritius ve Monako’ya taşınması bekleniyor. Öte yandan en yüksek dolar milyoneri çıkışının yaşanacağı ilk 10 ülke ise sırasıyla Rusya, Çin, Hindistan, Hong Kong, Ukrayna, Brezilya, Birleşik Krallık, Meksika, Suudi Arabistan ve Endonezya olarak tahmin edildi.
Dünya'da yer alan habere göre, milyoner göçünden en fazla yararlanacak ülkelerin başında gelen BAE, karşılıklı vize muafiyetleri uygulayarak turizmi artırmaya ve ticareti çekmeye odaklanıyor. Ayrıca özel serveti, sermayeyi ve yetenekli insanları ülkeye çekmek için göçmenlik düzenlemelerini uyarlamaya yönelik rekabetçi yaklaşımla da ülkeyi bu konuda öne çıkarıyor.
Ödüllü gazeteci Misha Glenny ise bu durumu "Batı'nın yıkıcı yaptırımlarının ülkeleri üzerindeki etkisinden kaçınmak isteyen çok sayıda varlıklı Ruslar BAE ve İsrail'e taşınmaya başladı" diye açıklıyor.
Birleşik Krallık milyoner kaybetmeye devam edecek
Rapora göre, geleneksel olarak zengin yatırımcıları çeken ülkeler cazibelerini kaybediyor. Bir zamanlar dünyanın finans merkezi olarak lanse edilen Birleşik Krallık, 2022 yılı tahminlerine göre, 1500 net çıkışla istikrarlı bir şekilde milyoner kaybetmeye devam edecek. Bu eğilimin beş yıl önceki Brexit oylaması ve artan vergilerle başladığına işaret edilen raporda, Birleşik Krallık’ın 2017 senesinden bu yana yaklaşık 12 bin net milyoner kaybı yaşadığı belirtildi. ABD'nin cazibesinin de hızla azaldığı kaydedilen raporda, 2022'de 1500 net milyoner girişi olsa da 2019'daki 10 bin 800 kişilik milyoner göçüne oranla büyük düşüş yaşandığı vurgulandı. Öte yandan, Çin'de de bu yıl 10 bin net milyoner çıkışı beklenirken, Çin’in Avustralya ve ABD ile olan ilişkilerinin bozulması uzun vade için önemli bir endişe kaynağı oluyor.
“2023'te rekor göç bekleniyor”
Dünya genelindeki milyoner hareketliliğini değerlendiren Henley & Partners Türkiye Direktörü Burak Demirel, dolar milyoneri göçünün son 10 yılda yükselen bir trend olduğunu ve KOVID-19 salgını nedeniyle 2020 ve 2021 yıllarında düşüşe geçtiğini belirtti.
Bu sene hareketin tekrar başladığını ve yıl sonuna kadar 88 bin milyonerin yeni ülkelere taşınmış olmasının beklendiğini ifade eden Demirel, "2022'deki milyoner göçü 2019 yılındaki 110 bin rakamından az olmasına karşın, asıl hareket 2023'te yaşanacak. Önümüzdeki sene rekor olacak şekilde 125 bin kişilik bir milyoner göç akışı bekleniyor. Varlıklı yatırımcılar ve aileleri, henüz sonuçlanmamış küresel düzenin yeniden şekillendirilmesi ve iklim değişikliğini de göz önüne alarak KOVID-19 sonrası dünyaya ciddiyetle hazırlanıyorlar.” dedi.
Türkiye’deki milyoner sayısı 2031'de yüzde 10 artacak
Henley Küresel Vatandaşlık Raporu’ndaki servet artışı tahminlerini değerlendiren Burak Demirel, gelişmekte olan ekonomilerin önümüzdeki 10 yılda patlama yapacağını söyledi.
Demirel, “Örneğin, Sri Lanka’daki milyarder sayısının 2031 yılına kadar yüzde 90 oranında artması bekleniyor. Hindistan’ın ve Mauritius’un milyoner sayılarının ise yüzde 80 artacağı tahmin ediliyor. Bunlara kıyasla; ABD’nin milyoner sayısının yüzde 20, Fransa, Almanya, İtalya ve İngiltere ülkelerinin milyoner sayılarının yüzde 10 artması bekleniyor. 2031 yılında Türkiye’deki milyonerlerin sayısının da yüzde 10 artması öngörülüyor.” ifadelerini kullandı. Türk vatandaşlarının en çok talep gösterdiği vatandaşlık programlarına dikkat çeken Burak Demirel, "Türk vatandaşları Karayipler’de 100 bin dolar ile başlayan yatırım miktarıyla elde edebilecekleri vatandaşlık ile Şengen bölgesi ve İngiltere’ye vizesiz seyahat edilebiliyor. Avusturya ve Montenegro da yatırım ile vatandaşlık elde edilebilen diğer Avrupa ülkeleri arasında ön plana çıkıyor.” şeklinde konuştu.
Genç milyonerler pahalı alışverişleri erteledi
Yeni kuşak milyonerlere göre ekonomide her şey yolunda
Varış noktası değişti: Rus milyonerler ülkeyi terk ediyor!
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.