Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Almanya'nın en büyüğü ve küresel ölçekte dev bankalardan Deutsche Bank, yayımladığı bir raporda Alman ekonomisinin yılın ikinci yarısında 'neredeyse kesin olarak' durgunluğa gireceğini tahmin etti.
Deutsche Bank ekonomistleri, Almanya'nın 2023'te yaklaşık yüzde 1 küçüleceğini vurguladı.
Raporda azalan doğalgaz arzı, ABD'deki gerileme ve ekonomik açıdan tersten esen rüzgârlar nedeniyle Almanya'nın bu yılın ikinci yarısında daralacağı belirtildi.
Resesyon kavramı genel olarak reel gayri safi yurt içi hasılanın (GSYİH) yıllık bazda 2 veya daha fazla çeyrekte arka arkaya negatif büyüme göstermesine deniyor. Aynı zamanda ekonomik durgunluk olarak da biliniyor. Uzmanlar ayrıca enflasyonda tarihi rekorlar kırılsa da henüz zirvenin görülmediğini belirtti. Almanya'da enflasyon mayısta yüzde 7.9 ile 48 yılın zirvesine çıkmıştı.
Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle enerji arzında yaşanan daralma hem Avrupa hem de Almanya için alarm zillerinin çalmasını beraberinde getirdi. Rusya'dan gelen doğalgaza güçlü bir bağımlılığı olan Almanya açısından arz kesintileri hayati düzeyde sonuçlar doğurabilir. Almanya'nın, Rus doğalgazını aldığı ana boru hattı Kuzey Akım- 1, 11-21 Temmuz arasında bakım çalışmaları nedeniyle kapatıldı. Berlin, Moskova'nın doğalgaz akışını 21 Temmuz'dan sonra bütünüyle kesmesinden endişe duyuyor.
Deutsche Bank ekonomistleri notta, "Batı'nın yaptırımlarına ve Ukrayna'ya mali ve askeri desteğine misilleme olarak Rusya'nın Avrupa'daki ekonomik faaliyeti bozmanın yollarını aramaya devam edeceğini varsaymak mantıklı görünüyor" dedi. Uzmanlara göre Rusya'nın olası misillemeleri bütünüyle bir kapatma anlamına gelmese de Alman ekonomisini 2022'nin ikinci yarısında resesyona itecek.
(Sabah)
Orban: Avrupa Rusya'ya ambargo ile kendini vurdu
Ukrayna savaşı AB ekonomisini nasıl etkiliyor? Petrol ambargosu uygulanacak mı?
Rusya ve AB için olası gaz ambargosu senaryoları
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.