Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Sarp Elektrik Üretim A.Ş. tarafından, Kızılcaterziköy’de yapılması planlanan “Şarköy Doğalgaz Çevrim Santrali”nin hazırlamış olduğu “Çevresel Etki Değerlendirmesi” (ÇED) raporuna olumlu karar verilerek, santralin kurulması için önemli bir adım atılmıştır.
Santral kurulmak istenildiği andan itibaren Şarköy Kamuoyunu yaptığı haberlerle bilgilendiren gazetemiz, tarım ve turizm bölgesi olan ilçemizin santralin kurulması ile geleceğini; doğasını, havasını, suyunu, toprağını, denizini tehlikeye atacaktır. Mavi Bayraklı plajlara sahip olmakla övünen ilçemizin adının yanında “Şarköy Doğalgaz Çevrim Santrali” ifadesi yer alarak, yıllardır tanıtmaya çalıştığımız turizm ilçesi büyük bir darbe yiyecektir. Şarköy’de birileri bu işten arazi rantı elde edebilmek, bölgedeki arazilerini satabilmek, santralin inşaat çalışmaları süresi boyunca oluşacak iş yapısından rant elde etmenin hayaliyle destek vermektedir.
CHP Şarköy İl Genel Meclis Üyesi İbrahim Yılmaz, Şirin Şarköy Gazetemizde çıkan ÇED Raporunun olumlu çıkmasıyla ilgili haber üzerine şu tepkiyi verdi; “Hazırlanan 1/ 25 binlik planlarda, her hangi bir termik ya da doğalgaz santrali kurulması yönünde bir noktalama işareti yok. Bu konuyu il genel meclisinde ele alacağız” dedi.
Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Odası Birliği (TMMOB) Ziraat Mühendisler Odası Tekirdağ Şubesi Başkanı Dr.Cemal Polat, 4 Mayıs 2012 Cuma günü, meslek odaları ile bir araya gelerek durum değerlendirmesi yapacaklarını ifade ederek gazetemize şu açıklamayı yaptı; “Geldiğimiz durum son derece vahim. Ne yazık ki santralin kurulması yönünde gelişmeler oluyor. ÇED Raporuna olumlu görüş belirtilmesi işin tuzu biberi oldu. Biz bir toplantı yapacağız. Ama asıl toprağına, suyuna, havasına sahip çıkması gerekenler Şarköy halkıdır. Kendilerinin ve çocuklarının geleceğini düşünmeleri gerekiyor. ÇED kararının iptali için Tekirdağ İdari Mahkemesi’ne dava açılması gerekiyor. Bölge halkı; Şarköy, Kavak, Evreşe, Gelibolu bir araya gelerek büyük bir miting veya toplantı ile bu durumu protesto etmelidir. Konu mutlaka ulusal basına taşınmalı, çeşitli etkinlikler, aktiviteler yapılmalıdır. Şarköy Belediyesi, ilçenin santralden fayda değil, zarar göreceğini iyi etüt etmeli, bölge halkına önayak olarak gereken tepkinin gösterilmesi için girişim başlatmalıdır.” Dedi.
Edindiğimiz bilgiye göre, Tekirdağ Valiliği’nin, Şarköy Doğalgaz Çevrim Santrali’yle ilgili, İl Genel Meclisi’nde konunun görüşülmesini talep edeceği öğrenildi. Şarköyün Sesi
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.