Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) raporuna göre kentte kendiliğinden çökme riski olan 317 bina var. Olası 7 büyüklüğünde deprem gelmeden ölüm riski altında bu binalarda yaklaşık 8 bin kişi yaşıyor.
İstanbul Sarıyer’deki yapı stoğu korkutuyor. 68 bin binanın yüzde 75’i herhangi bir mühendislik hesabı almamış. Tahminen 40 bin riskli bina var. Habertürk'den Esra Toptaş'ın konu ile ilgili yazısı şu şekilde:
6 Şubat depremlerinin ardından herkeste bir korku, bir endişe doğal olarak. Özellikle de deprem bekleyen İstanbul’da… İBB’nin raporuna göre megakentte bırakın depremi kendiliğinden çökme riski olan 318 bina var ve bu binalarda 8 bin kişi yaşıyor. Bu binalardan biri geçen hafta yenisi yapılmak üzere yıkıldı, kaldı 317 her an çökebilecek bina… Tabi bu da kontrolden geçen binalar arasında yapılan tespit. Kontrol edilmeyen binlerce bina da var malum…
İstanbul’da bazı ilçeler, semtler var ki riskli bina sayısı çok çok yüksek. Örnek mi? Avcılar… İlçenin merkezinde 3 bin riskli bina olduğunu yazmıştım daha önce. Bu, sadece merkezdeki yıkılma tehlikesi olan binalat. Bir de bazı mahalleleri var ki Avcılar’ın tamamen kaçak. Yeşilkent Mahallesi gibi… Mahalledeki 8 bin 500 binanın tamamı kaçak. Yani herhangi bir mühendislik hesabı almamış 8 bin 500 bina…
Şimdi, gelelim Sarıyer’e… Gecekondulaşmanın yoğun olduğu Sarıyer’de durum ne acaba? Şu günlerde Sarıyer Belediyesi konut sahiplerine tebligat gönderiyor; Evlerinizi kontrol ettirin diyor. Peki Boğaz’ın incisi Sarıyer’de yapı stoku nasıl? Araştırdım. Peşinen söyleyeyim, durum fena
YÜZDE 75’İNDE MÜHENDİSLİK HİZMETİ YOK
Sarıyer Belediyesi’nden aldığım bilgiye göre; Konut sahiplerine gönderilen ‘evinizi kontrol ettirin’ tebligatı sadece tapulu ve iskanlı binalara gönderildi. Gecekondulara değil. Sarıyer’de bina sayısı ön görünüm bölgesi dahil 68 bin. Bunun Yaklaşık %75 i mühendislik hizmeti alınmadan yapılan yapılar. Yani çoğunluğa yakını test sonucuna göre riskli yapı çıkabilir. 68 bin binadan 49 bini Boğaz ön görünüm dışında kalıyor. Tahmini riskli yapı sayısı: 40 bin. En acil yıkılması gereken yapı sayısıyla ilgili bir çalışma da yapılmış değil. İşte durum bu…
İstanbul'daki kentsel dönüşümde hedef, nokta atışı
Naci Görür'den 'İstanbul' uyarısı: En az deprem kadar ölüme neden olabilir!
Bakan Kurum: İstanbul'da 90 bin konutun dönüşümü devam ediyor
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.