BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisSaray Muhallebicisi'nden üretim tesisi ----

Saray Muhallebicisi'nden üretim tesisi

Saray Muhallebicisi'nden üretim tesisi
28 Ocak 2014 - 11:58 www.finansgundem.com

Saray Muhallebicisi, Silivri’nin Büyüksinekli köyünde üretim tesisi kuruyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yaklaşan seçimlerde AKP İstanbul Büyükşehir adayı olarak yeniden seçmeninin karşısına çıkacak. Yeni dönem için üçüncü kez başkanlık izni isteyecek. Bu arada 30 Mart’taki seçimler için yoğun bir hazırlık içinde olan Kadir Topbaş’ın sahibi olduğu Saray Muhallebicisi de önemli bir üretim tesisi için kolları sıvadı. Saray yönetimi, İstanbul’un son yıllarda öne çıkan ilçelerinden biri olan Silivri’nin Büyüksinekli köyünde Saray Muhallebi için üretim tesisi kuruyor. Yaklaşık 100 dönümlük arazi içinde kurulan tesiste süt ve süt ürünleri imalatı gerçekleştirileceği dile getiriliyor.

Tesisin üretim binalarının inşaatının bitmek üzere olduğu gözlenirken, üretim faaliyetlerinde bu yıl içinde geçmesinin planlandığı haberini aldık.

Tesisin yer aldığı bölge, Kanal İstanbul projesinin yapılacağı iddia edilen güzergahlardan biri olması ile de dikkat çekiyor. Kanal İstanbul’un sözü edilen bölgeden geçmesi halinde tesisin Kanal İstanbul manzaralı bir tesis olacağına işaret ediliyor.

Silivri, üçüncü havalimanının inşa edileceği bölge olarak lanse edilmiş ama daha sonra üçüncü havalimanının yeni yerinin açıklanmasıyla bölgeye yatırım yapanlar büyük hayal kırıklığı yaşamışlardı. Bu süreçte bölgede arazi fiyatlarında düşüş yaşanmazken tarla vasıflı arazilerin metrekare fiyatları ortama 30 TL civarında seyrediyor. Bölgenin her yıl en az yüzde 30 prim potansiyeline sahip olduğu iddia ediliyor. (EKONOMİST)
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)