Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Başta enerji olmak üzere yüksek maliyetlerin üretim süreçlerini olumsuz etkilediğini belirten sanayiciler, araç sigortalarının da bu maliyetleri katladığını vurguluyor. Ticari araçları yoğun bir şekilde kullanan sanayiciler, sigorta bedelleri ile artan lojistik maliyetlerini ürünlerine yansıtmak zorunda kalıyor.
Ürünleri İhracatçıları Birliği (AKAMİB) Başkan Yardımcısı Bülent Aymen, artan bu maliyetlerin sanayiciyi, ihracatçıyı özellikle son 1 yılda ciddi derecede zorladığını söyledi. Aymen, “Hammadde, enerji kalemlerindeki artışı konuşuyoruz fakat konuşulmayan birçok kalem işletmelerin yükünü katlamış durumda. TIR'larda, kamyonlarda sigorta maliyetleri 3 kat arttı. Bununla ilgili düzenleme bekliyoruz” dedi.
REKABETÇİLİK KAYBEDİLDİ
Sözcü'den Taylan Büyükşahin'in haberine göre, artan enerji maliyetleri nedeniyle dış ticaret açığının arttığının ve rekabetçiliğin kaybedildiğini söyleyen Aymen, “Başta Çin olmak üzere rakip ülkelere karşı yakaladığımız lojistik maliyet avantajını da maalesef kaybettik. Navlun fiyatı, konteynerin içindeki ürünle neredeyse başa baş” diye konuştu.
Asgari ücretle ilgili de konuşan Aymen, “Yapılması gereken bir artıştı ve 400 liralık prim desteği de önemli bir gelişme oldu fakat sadece çalışan değil, işveren de enflasyon altında eziliyor.
Önümüzdeki süreçte bölgesel asgari ücretin de konuşulması gerekli, tabi bir de nitelikli eleman sıkıntısı var. Örneğin bizim bölgemiz demir çelik sektörünün en güçlü olduğu bölge fakat kaynak yapacak eleman bile bulmakta sıkıntı çekiyoruz” dedi.
ENDÜSTRİYEL HAMMADDE ÇÖZÜMÜ
Mobilya sektöründe hammadde sıkıntısına çözüm için Şili ve Kolombiya'da olduğu gibi endüstriyel ormanların kurulması gerektiğini söyleyen AKAMİB Başkanı Onur Kılıçer, “Bakanlıkla istişare halindeyiz, detaylı bir rapor hazırlıyoruz” dedi. Türkiye'de orman iyileştirmesinden çıkacak odunların sektörün 2 yıllık ihtiyacını karşılayacağını anlatan Kılıçer, “Yangınla mücadelede de önemli işlevi olan orman yolları geliştirilirse hem yaşlı ağaçları temizlemek için ormanın içine girmek kolaylaşır hem ormanlarımız gençleşir hem de sektörün odun ihtiyacı karşılanır” diye konuştu.
MAPFRE Sigorta’ya iki yeni Genel Müdür Yardımcısı
TSB'den sigorta dolandırıcılığına karşı uyarı
iPhone’da son kaçak: Sigortalı yurtdışı bileti
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.