BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiSamsung çalışanlarından üç günlük grev: Adil maaş talebi!----

Samsung çalışanlarından üç günlük grev: Adil maaş talebi!

Samsung çalışanlarından üç günlük grev: Adil maaş talebi!
08 Temmuz 2024 - 13:44 www.finansgundem.com

Güney Kore'nin teknoloji devi Samsung'da 6 bin 500'den fazla işçi, daha adil maaş talebiyle üç günlük greve başladı. Grevin temel talepleri arasında maaş artışı ve yıllık iznin bir gün artırılması yer alıyor.


Ulusal Samsung Elektronik Sendikası'na (NSEU) üye olan işçiler, daha adil maaş koşulları ve daha iyi çalışma şartları talep ediyor. Şirketin önerdiği yüzde 5,1'lik maaş artışını yeterli bulmayan sendika, yıllık iznin bir gün artırılmasını da istiyor. Sendika, taleplerinin karşılanmaması durumunda yeniden greve gitme kararlılığını vurguluyor.

OCAK AYINDAN BERİ SÜREN GÖRÜŞMELER

Samsung yönetimi ile sendika arasında Ocak ayından bu yana maaş artışı ve diğer talepler üzerine görüşmeler yapılıyor. Ancak görüşmelerin sonuçsuz kalması üzerine sendika, greve gitme kararı aldı. Geçen ay yapılan ilk grevin iş faaliyetleri üzerinde etkisi olmadığı belirtilmişti.

GREVİN KATILIMI VE ETKİSİ

NSEU'nun yaklaşık 30 bin üyesi bulunuyor ve bu, Samsung'un Güney Kore'deki işçi sayısının dörtte birine denk geliyor. Ancak, bu haftaki greve çoğunluğu üretim sahaları ve ürün geliştirme departmanında çalışan 6 bin 540 işçi katıldı. Uzmanlar, grevin düşük katılımı ve otomatik üretim sistemleri nedeniyle, dünyanın en büyük çip üreticisi Samsung'un üretiminde büyük bir etki yaratmasının beklenmediğini belirtiyor.

SENDİKANIN TEPKİSİ VE ŞİRKETİN KARI

Sendika başkanı Son Woo-mok, düşük katılım eleştirilerine yanıt olarak sendikanın henüz beş yıl önce kurulduğunu ve üyeleri eğitmek için yeterli zamanlarının olmadığını belirtti. Son Woo-mok, "Yine de katılımın düşük olduğunu düşünmüyorum, diğer sendikalara kıyasla çok genciz," dedi.

Sendika liderleri, şirketin işletme kârından sermaye maliyeti düşülerek yapılan prim hesaplamalarının adaletsiz olduğunu savunuyor. Samsung, 5 Temmuz'da yaptığı açıklamada, yılın ikinci çeyreğinde (Nisan-Haziran) elde edilen kârının geçen yılın aynı döneminin 15 katı olduğunu bildirmişti.

ŞİRKETİN SESSİZLİĞİ

Şirket, bugün başlayan greve yönelik bir açıklama yapmadı. Greve katılan işçiler, Samsung'un Seul'un Hwaseong bölgesindeki genel merkezinde toplandı.

Bu grev, Samsung çalışanlarının daha adil maaş ve çalışma koşulları için verdikleri mücadelenin bir parçası olarak dikkat çekiyor. Sendika, taleplerinin karşılanmaması durumunda daha büyük eylemler düzenlemeye kararlı görünüyor. (BBC Türkçe)

Yalova Belediyesinde işten çıkarılanlar için grev kararı

 

Yunanistan'da memurlardan 24 saatlik grev

 

İtalyan devlet kanalında sansür grevi: Böyle baskı görmedim

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)