BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporŞampiyonluk golü 'Bask'ı karıştırdı!----

Şampiyonluk golü 'Bask'ı karıştırdı!

Şampiyonluk golü 'Bask'ı karıştırdı!
16 Temmuz 2024 - 11:12 www.finansgundem.com

Real Sociedad'ın yıldız oyuncusu Mikel Oyarzabal, Avrupa Şampiyonası finalinde İspanya'nın İngiltere'yi yenerek şampiyon olmasını sağlayan golü attı. Ancak, Bask milliyetçilerinin tepkisi, bu büyük zaferin gölgelenmesine neden oldu.


Real Sociedad'lı Mikel Oyarzabal, Avrupa Şampiyonası finalinde İngiltere'ye karşı İspanya'nın dördüncü kez şampiyonluğa ulaşmasını sağlayan ikinci golü atarak İspanya milli takımının kahramanı oldu.

Gol sonrası şık bir kutlama yapan Oyarzabal, maç sonrasında yaptığı açıklamada, "İşimi ve her an yapmam gerekeni yaptım. Galibiyeti getirecek kadar şanslıydım ve zor zamanlardan geçtiğinizde burada olmak çok değerli. Ve eğer yardım edebilecek kadar şanslıysanız, bu en iyisidir." dedi.

Ancak bu sevinç, annesinin memleketi olan Biscayan kasabası Elorrio'da bir grup yabancının Oyarzabal ve Merino'nun milli takımdaki varlığına tepki gösteren pankartlar asmasıyla gölgelendi.

Pankartta, Bask bölgesinin bayrağı ve siyah boyayla üzeri çizilmiş bir İspanyol bayrağı arasında "İspanyol milli takımının kabulüne hayır" yazıyordu.

Ayrıca, pankartın altında iki oyuncunun isimleri, üzeri çizilmiş bir gamalı haçın yanında Baskça "hainler" kelimesiyle birlikte yer alıyordu.

"BENİM MİLLİ TAKIMIM DEĞİL"

Bask milliyetçisi EH Bildu partisinin genel koordinatörü Arnaldo Otegi ise İspanya'nın zaferini kutlamayacağını belirterek, "asla" kutlamayacağını çünkü bu zaferin kendisini temsil etmediğini söyledi.

EH Bildu siyasetçisi, "Bu benim milli takımım değil, benim kralım değil ve benim marşım değil." diye ekledi.

Futbol taraftarı olduğunu kabul eden Otegi, İspanya ile İngiltere arasındaki maçı izlemediğini çünkü kendisini temsil eden kimsenin olmadığını düşündüğünü belirtti:

"Bazı insanlar bizim İspanyol karşıtı olduğumuzu düşünüyor ama benim söylemek istediğim Basklı oyuncuların Bask milli takımında oynama seçeneğine sahip olmadığı çünkü İspanyol devletinin biz Basklıları bundan mahrum bıraktığıdır." (Sözcü)

İspanya 4. kez Avrupa şampiyonuİspanya 4. kez Avrupa şampiyonu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)