Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ
Başta yatırımcılar olmak üzere milyonlarca insanın odağında bulunan yapay zeka ve sohbet robotunun yaratıcısı OpenAI CEO’su Sam Altman, şirketi ve popüler uygulama ChatGPT’yi kontrolünde tutmak istiyor.
Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, OpenAI CEO’su Sam Altman, ChatGPT üzerindeki karar verme özgürlüğünün sınırlanmasından endişe ediyor.
Çok garip bir karar
Fortune’dan Rachel Shin’in haberine göre, Sam Altman, OpenAI'nin şimdilik halka açılmayacağını çünkü yatırımcıların aynı fikirde olmayacağı ‘çok garip bir karar’ vermek zorunda kalabileceğini belirtti.
Sam Altman, OpenAI ve popüler yapay zeka chatbot teknolojisinin kontrolünü elinde tutmak istiyor. Altman, karar verme özgürlüğünü sınırlayacağı için şirketi yakın zamanda halka açmayacağını ifade ediyor.
Abu Dabi'deki bir etkinlikte konuşan Altman, “Süper zekayı geliştirdiğimizde, muhtemelen kamu piyasası yatırımcılarının çok tuhaf karşılayacağı bazı kararlar alacağız” diyor. Altman, ‘çatışmasız' olmak istediği için özel sektöre ait OpenAI'de hissesi olmadığını açıklıyor. Abu Dabi etkinliği, Altman'ın yapay zekanın topluma verdiği potansiyel zararı azaltma ve teknolojiyi düzenleme konularını tartışmak üzere Asya, Avrupa ve Orta Doğu'daki dünya turunun son durağını oluşturdu.
Dava edilmek istemiyorum
Yorumlar, Altman'ın Senato'da yapay zeka ve tehlikeleriyle ilgili konuşmasından üç hafta sonra geliyor. Altman, Senato’da yaptığı konuşmada, hükümet müdahalesinin yakın gelecekte kritik bir rol oynayacağını söylemişti. Altman ayrıca, konuşmasında, ABD’nin yeni yapay zeka modellerinin geliştirilmesi için lisanslama ve test gereksinimleri oluşturmasını ve OpenAI'nin güvenlik çerçeveleri oluşturma konusunda hükümetle ortak olmasını önermişti.
Karar verme açısından Altman, OpenAI hissedarlarından tam özerklik istediğini söylüyor ve ekliyor: “Bir gün çok garip bir karar verme imkanını hiç önemsiz bulmuyorum” diyor. Altman, bahsettiği ‘çok garip karar’ın nasıl neyle ilgili olduğu konusunda net konuşmuyor ancak ipucu veriyor: “Kamu piyasası, Wall Street ya da başkaları tarafından dava edilmek istemiyorum.”
Tahmini değeri 30 milyar dolar
OpenAI kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olarak başladığı yolculuğunu şimdi ‘kârı sınırlı’ bir şirket olarak sürdürüyor. Sınırlandırılmış kar iş modeli, OpenAI'nin orijinal kar amacı gütmeyen bir kuruluş olarak yine de fayda sağlayacağı taahhüdüyle harici fonlar toplamasına olanak tanıyor. Microsoft’tan 10 milyar dolarlık destek alan OpenAI’nin piyasa değerinin yaklaşık 30 milyar dolar olduğu tahmine diliyor.
Uzmanlardan yapay zeka uyarısı: Küresel öncelik olmalı!
Yapay zeka insanlığı tehdit ediyor mu?
ChatGPT CEO'sunun yapay zeka endişesi: Çok kötü yerlere gidebilir!
İşte ChatGPT’nin henüz yapamadığı 5 şey…
ChatGPT’nin yükselişiyle birçok meslek tarih olacak
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.