Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
TÜRKONFED'den yapılan açıklamaya göre, KOBİ'lerin dijital dönüşüm süreçlerine katkıda bulunmak amacıyla TÜRKONFED ve Türkiye İş Bankası tarafından hayata geçirilen Dijital Anadolu Projesi, "Dijital Dönüşüm ve Ödeme Sistemleri" ana temasıyla devam etti.
Teknoloji yazarı Serdar Kuzuloğlu'nun moderatörlüğünde düzenlenen yılın 9. etkinliğine TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Dokay Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Salih Özen, IdeaSoft İş Ortakları Direktörü Eray Şentürk ile Moka Genel Müdürü Selim Güsar katıldı.
Açıklamada etkinlikteki konuşmasına yer verilen TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Salih Özen, salgınla birlikte başlayan temastan kaçınma duygusunun tüketici alışkanlıklarını değiştirdiğini belirterek, "Market alışverişi, taksi çağırma gibi işlemleri saniyeler içinde yapabildiğimiz bu dönemde, dönüşümün en önemli tamamlayıcılarından biri de ödeme sistemlerinin dijitalleşmesi." ifadelerini kullandı.
Özen, salgın sonrası dijital ödeme sistemlerine güvenin arttığını vurguladı.
"Siber güvenliğin önemi arttı"
Mehmet Salih Özen, dijital ödeme sistemlerinin gelişmesiyle siber güvenliğin öneminin arttığını vurgulayarak, şunları kaydetti:
"Araştırmalarımıza göre, KOBİ'ler dijitalleşmenin ilk fazında ve bu durum ödeme sistemlerine de yansıyor. KOBİ'ler tahsilat ve ödeme alma için ağırlıklı olarak hesaba ödeme gibi geleneksel yöntemleri tercih ediyor. Firmaların yüzde 81,3'ü ödeme almak, yüzde 79,5'i ise ödeme yapmak için hesaba ödeme yöntemini kullanıyor. Fiziki POS kullananların oranı yüzde 64,4, sanal POS kullananların oranı ise henüz yüzde 32 düzeyinde. Ancak firmaların dijital olgunluk düzeyi arttıkça bu alandaki uygulamaların kullanımının da paralel bir şekilde arttığı görüyoruz."
Dijital liderleri 21 bin kişi takip etti
Verilen bilgiye göre, 2018'de başlayan Dijital Anadolu Projesi, ilk iki yılında 9 kentte 3 bin KOBİ'ye ulaşırken, 2020'de salgın dolayısıyla çevrim içi ortamda düzenlenmeye başlandı. Programları o tarihten bu yana 18 bin katılımcı takip etti. Böylece proje boyunca toplam 21 bin kişiye ulaşılmış oldu.
Farklı temaların işlendiği etkinlik serisi, dijitalleşmeye odaklanan işletmeleri ve girişimcileri, dijital liderler ile buluşturmaya gelecek aylarda da devam edecek.
Dijital Türk lirası 2022'de uygulamaya konacak
Yerli uygulamalarla 500 binden fazla siber saldırı engellendi
Siber saldırıdan korkan çareyi sigortada buldu
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.