Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgını ile sağlık yönünden olduğu kadar ekonomi boyutuyla da mücadele sürerken özellikle salgının başlangıcında ülkeler sınırlarını kapattı, ulaşımda ve lojistikte aksamalar oldu, tedarik zincirinde problemler ortaya çıktı. Türkiye de bu sorunun etkilerini yaşarken hem sağlık hem de ekonomi alanında alınan tedbirlerle kademeli normalleşme adımları hayata geçiriliyor. Dünya ve Türkiye'deki normale dönüş de küresel ticarete hız kazandırıyor.
AA muhabirinin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından aldığı bilgilere göre, salgına karşı alınan tedbirler neticesinde özellikle denizlerde ticaret hız kesmedi.
Limanlarda elleçlenen yük miktarı son 5 yılda yüzde 15 artarken, 2016'da 430,2 milyon ton, 2017'de 471,2 milyon ton, 2018'de 460 milyon ton, 2019'da 484 milyon ton seviyelerinde gerçekleşti.
Kovid-19 salgını nedeniyle limanlarda, 2020 yılının ikinci çeyreğinde 2019'un aynı çeyreğine göre düşüş gerçekleşmesine rağmen alınan tedbirler sayesinde yılın tamamında elleçlenen yük miktarı toplamda 12,5 milyon ton artarak rekor tazelendi. 2020'de limanlarda elleçlenen yük miktarı bir önceki yıla göre yüzde 2,6 yükselerek 496 milyon 642 bin 652 ton oldu.
Geçen yıl limanlarda elleçlenen konteyner miktarı da bir önceki yıla göre yüzde 0,3 artarak 11 milyon 626 bin 650 TEU olarak gerçekleşti.
Bu yılın 5 ayında da limanlarda elleçlenen yük miktarı 212 milyon tonu geçti.
Bakanlık tarafından, Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) ve Türkiye'nin ilgili kurumları ile eş güdüm halinde salgın sürecinin değişen şartlarına uygun olarak çeşitli tedbirler alınırken, risk faktörleri minimize edilerek Kovid-19 mücadelesinin sürdürülmesinin yanı sıra, üretimin, istihdamın ve uluslararası ticaretin devam etmesi için deniz taşımacılığının idamesi sağlandı.
Karaismailoğlu: Kanal İstanbul Türkiye'nin dünya ticaretinde etkinliğini artıracak
Konteyner krizi küresel ticarette sorun olmaya devam ediyor
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.