Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ
Tüm dünya korona virüs sebebiyle ekonomik sıkıntılarla boğuşurken dünyanın en zengin insanı Jeff Bezos salgın sayesinde servetine servet kattı. Fortune’un haberine göre Bezos aynı zamanda eski eşini şirketteki %4’lük hissesiyle dünyanın en zengin 18 insanı arasına taşıdı.
Tüketicilerin eve kapandığı dönemde Bezos’un sahibi olduğu e-ticaret devi Amazon hiç olmadığı kadar önemli bir şirket haline geldi. Şirketin hisse değeri salı günü %5,3 yükselerek Bezos’un servetini 138,5 milyar dolara çıkardı. Bezos’un serveti 24 milyar dolar yükseldi.
Salgın sürecinde küresel ekonomi dura noktasına geldi ve üç hafta içerisinde ABD’de 17 milyon kişi işsizlik formu doldurdu. JPMorgan ve Wells Fargo Salı günü yaptığı uyarıda beklenmedik seviyedeki işsizlik seviyesinin borçlara etkisi açısından 2008 finansal kriziyle yarışabileceği konusunda uyardı. ABD’de perakende sektöründeki boşluğu dolduran firma ise e-ticaret yöntemiyle talep artışı yaşayan Amazon firması oldu.
Bezos ve teknoloji firmalarındaki diğer zengin meslektaşları ekonomideki olumsuz değişime rağmen hükümet ve merkez bankası destekleri sayesinde süreci büyük yaralar almadan atlatıyor. Dünyanın en zengin 500 insanının serveti bu sene içerisinde 553 milyar dolar düşse de Bloomberg Milyarderler Endeksi’ne göre 23 Mart tarihinden itibaren servetlerinde %20 oranında bir gelişme görülmekte.
Varlık yönetimi şirketi Miller Tabak’ın Baş Piyasa Stratejisti Matt Maley’in ifadelerinde göre, servet farkı şu anda olduğundan çok daha fazla genişleyecek. Maley, “Gerçekten zengin olanların endişelenmesi gereken bir şey yok. Belki daha az zengin olabilirler ama sofraya koyacak yemekleri ya da başlarının koyacakları bir çatı konusunda endişeleri olmayacak” ifadelerini kullandı.
Bu sadece milyarderlerle alakalı da değil. Kurumsal şirketlerin önemli isimleri şirketlerin ne zaman tam anlamıyla işleyeceği öngörülmese de şirket hisselerinden büyük miktarda satın alım yaparak güven tescil ediyorlar. Bu durum en fazla hasar gören sektörlerde dahi görünüyor.
Krizden en fazla yara alan şirketlerden olan kruvaziyer gemi şirketi Carnival’ın yönetim kurulu üyesi Randall Weisenburger geçen hafta 10 milyon dolarlık hisse satın aldı. Şirketin hisseleri o tarihten bu yana %56 yükseldi.
Amazon’un muazzam yükselişinden diğer pay alan isimse şirketteki %4 oranındaki hissesiyle 8,2 milyar dolar kazanan Jeff Bezos’un eski eşi McKenzie Bezos oldu. Bezos’un net serveti böylece 45,3 milyar dolara yükseldi ve dünyanın en zengin 18’inci insanı haline geldi. Bir diğer önemli isim olan Tesla’nın CEO’su Elon Musk ise şirketi zor günler geçirse de bu sene içerisinde servetine 10,4 milyar dolar ekleyerek Jeff Bezos’tan sonra kriz döneminde en fazla kazanan ikinci isim oldu.
Tesla korona virüs nedeniyle kiraları ödeyemiyor
Goldman Sachs'ın karı yüzde 46 azaldı
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.