BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSakurai, BOJ'dan bu yıl faiz artırımı beklemiyor----

Sakurai, BOJ'dan bu yıl faiz artırımı beklemiyor

Sakurai, BOJ'dan bu yıl faiz artırımı beklemiyor
12 Ağustos 2024 - 07:24 www.finansgundem.com

BOJ'un eski Yönetim Kurulu Üyesi olan Makoto Sakurai, BOJ'un bu yıl faiz artırımı yapmayacağını savundu. Sakurai, ''Yılın kalanında artırım yapmayacaklar. Mart'a kadar durum belirsiz'' ifadelerini kullandı

Makato Sakurai'ye göre Japonya Merkez Bankası (BOJ), son faiz artırımının ardından yaşanan piyasa çalkantıları ve ülke ekonomisinin hızlı bir toparlanma gösterme ihtimalinin düşük olması nedeniyle bu yıl politika faizini tekrar artıramayacak.

BOJ'un eski Yönetim Kurulu Üyesi olan Makoto Sakurai, "En azından yılın geri kalanında tekrar artırım yapamayacaklar. Önümüzdeki Mart ayına kadar bir artırım yapıp yapamayacakları belirsiz" diye konuştu.

Sakurai, "Normal para politikasına dönüş sürecinde, neredeyse sıfır faiz oranlarının olduğu bir dünyadan normal bir %0,25'e geçmeye karar vermeleri iyi" dedi. Ancak bu hamlenin çok fazla enerji gerektirdiğini ve daha fazla artırım konusunda "bir süre bekleyip görmeleri gerektiğini" de sözlerine ekledi.

Nisan ayında Bloomberg'e bir sonraki Faiz artışının sonbaharda gelmesini ve gelecek yıl istikrarlı bir politika normalleşme sürecinin başlamasını beklediğini söyleyen Sakurai, "Uchida'nın sözleri yerindeydi çünkü şu anda piyasa istikrarı çok önemli" ifadelerini de kullandı.

Asya borsalarında yeşil görünümAsya borsalarında yeşil görünüm

 

Çin'de grevler emlak ve imalat sektörlerini vurduÇin'de grevler emlak ve imalat sektörlerini vurdu

 

ABD, Paris Olimpiyat Oyunları'nda zirvede yer aldıABD, Paris Olimpiyat Oyunları'nda zirvede yer aldı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)