Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
ABD Başkanı Donald Trump tarafından Londra'daki dörtlü zirveye ilişkin paylaşıldığı düşünülerek Türkiye'nin de gündemine giren, "İki Türk, bir Alman ve bir Napolyon” mesajının bir parodi hesaptan atıldığı ortaya çıktı. Söz konusu mesajı paylaşan Türk ve yabancı gazeteler, durumun anlaşılmasının ardından paylaşımlarını kaldırdı. Bu durum, içeriği doğrulanmadan sosyal medyada hızla yayılan haberlerin yarattığı bilgi kirliliğini tekrar gündeme getirdi.
Sosyal medyada @realDonaldtrodi kullanıcı adına sahip bir hesap, ismini “Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald J. Trump” şeklinde değiştirerek bir fotoğraf paylaştı. Paylaşımda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Şansölyesi Angela Merkel ve Trump’ın birlikte fotoğrafı yer alırken, iletide de “İki Türk, bir Alman ve bir Napolyon” yazıldı. Paylaşım bine yakın retweet, beş bine yakın da beğeni aldı.
Paylaşım Medyanın51Tonu, Amberin Zaman, Mine Kırıkkanat gibi çok kullanıcılı hesaplar tarafından da Donald Trump’ın resmi hesabı zannedilerek paylaşıldı. Hatta Fox TV’de İsmail Küçükkaya yayını sırasında tweet’i paylaşanın Donald Trump olduğu kanısıyla yorumlarda bulundu. New York Times gazetesinden David Kirkpatrick de paylaşımı retweet etti. Ancak Karar gazetesi, Sabiha Doğan gibi isimler haber ve tweet’lerini kısa bir süre sonra kaldırdı.
‘MEDYA OKURYAZARLIĞI’ TEPKİSİ
Teyit.org’un haberine göre, bu paylaşım Donald Trump’ın kendi hesabından değil, parodi hesaptan yapıldı. Paylaşımı yapan hesabın kullanıcı adı @realDonaldtrodi, ancak Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın onaylı hesabının ismi @realDonaldTrump. Trump’ın resmi hesabı mavi tikliyken, parodi hesapta herhangi bir onay bulunmadığı gibi parodi olduğu da belirtiliyor.
Donald Trump’ı taklit eden hesabın geçmiş tarihlerde de benzer paylaşımları olduğu görülüyor. Hesap da daha sonra yaptığı Türkçe paylaşımlarla, içeriği doğrulamadan hızlıca retweet edenlerin medya okuryazarlığı seviyesine tepki gösterdi. Trump’ın orijinal hesabından 4 Aralık 2019’da yapılan paylaşımlarda, benzer bir gönderi yer almıyor.
Fotoğraf ise NATO zirvesine katılmak üzere İngiltere’de bulunan liderlerin yaptığı dörtlü görüşmeden. Görüşmede Suriye ve Libya gibi konular ele alındı. NATO’nun 70. kuruluş yıldönümünde İngiltere’de yapılan toplantılarda, hem uluslararası konular konuşuldu, hem de ikili ve heyetler arası görüşmeler yapıldı. Sonuç olarak, paylaşım ABD Başkanı Donald Trump’a ait değil ve parodi amacıyla üretilmiş.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.