BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarSahte Nakamoto'dan itiraf: Bitcoin'in kurucusu ben değilim----

Sahte Nakamoto'dan itiraf: Bitcoin'in kurucusu ben değilim

Sahte Nakamoto'dan itiraf: Bitcoin'in kurucusu ben değilim
18 Temmuz 2024 - 09:41 www.finansgundem.com

8 yıl önce Bitcoin'in mucidi olduğunu iddia eden Avustralyalı bilgisayar bilimcisi Dr. Craig Wright,l ider kripto para biriminin takma isimli yaratıcısı Satoshi Nakamoto olmadığını itiraf etti.

Son 8 yılını Bitcoin'in mucidi olduğunu iddia ederek geçiren Dr. Craig Wright sonunda dünyanın ilk kripto para birimini yaratmadığını itiraf etti.

Independent Türkçe'de yer alan habere göre, Birleşik Krallık Yüksek Mahkemesi marttaki kararında Dr. Craig Wright'ın iddialarını reddedetmişti. Wright,  internet sitesinde Bitcoin'in takma isimli yaratıcısı Satoshi Nakamoto olmadığını belirten bir yasal bildirim yayımladı.

Avustralyalı bilgisayar bilimcisine davayı açan, daha önce Bitcoin geliştiricilerine teknolojiyi kullandıkları için dava açma çabalarında onu "endüstriyel ölçekte" sahtecilik yapmakla suçlayan bir kripto işletmeleri koalisyonuydu.

Davaya bakan Yargıç Mellor, o dönemde Dr. Wright'ın kişileri Satoshi Nakamoto olduğuna ikna etme girişimlerinde "kapsamlı ve tekrar tekrar" yalan söylediğini belirtmişti.

Dava sonuçlandıktan sonra Yargıç Mellor, "Dr Wright'ın Bitcoin sunum metninin yazarı olmadığına dair kanıtlar çok fazla" dedi.

"Yalanlarının çoğu, iddiasını desteklediğini öne sürdüğü sahte belgelerle ilgiliydi... Dr. Wright'ın Satoshi Nakamoto olduğunu kanıtlama girişimleri, bu mahkemenin sürecini çok ciddi bir şekilde kötüye kullandığını gösteriyor."

Yargıç Mellor, toplu yalan beyan ve evrakta sahtecilik suçlarından "Dr. Wright hakkında kovuşturma başlatılıp başlatılmayacağının değerlendirilmesi için" davayı Kraliyet Savcılığı'na havale edeceğini söyledi.

Halen Birleşik Krallık'ta bulunan Dr. Wright ayrıca olası iade işlemleriyle de karşı karşıya.

Salı günü internet sitesinde yayımlanan açıklamada, dünyanın ilk kripto para biriminin yaratıcısı olduğu iddialarında dürüst davranmadığı kabul edildi.

"Mahkeme, Dr Wright'ın kanıtlarında 'mahkemeye kapsamlı bir şekilde ve defalarca yalan söylediğini' ve 'büyük ölçekte' sahte belgeler düzenleyerek ve bunları kanıt olarak sunarak yanlış bir anlatı yaratmaya çalıştığını tespit etti... Dr Wright, Bitcoin Sunum Metni'nin yazarı değildir" ifadelerine yer verilen yasal bildiride, 2008'de Satoshi Nakamoto takma adlı kişinin kaleme aldığı, Bitcoin kavramını dünyaya ilk kez tanıtan belgeye atıfta bulunuluyor.

Dr Wright, 2008 ve 2011 arasında Satoshi Nakamoto takma adını benimseyen veya bu takma ad altında faaliyet gösteren kişi değildir... Dr. Wright, Bitcoin sistemini yaratan kişi değildir.

Bitcoin'e 'Trump' dopingi: 63 bin dolara dayandı

 

Bitcoin madencileri Donald Trump ile bir araya geldi

 

Mike Novogratz: Siyasilerin de desteğiyle Bitcoin bu yıl 100 bin doları görebilir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)