Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Düzenledikleri sahte kimliklerle bankalardan hesap açıp kredi çeken ve sahte kişiler adına GSM hattı açarak mağdurlara ait gayrimenkul ve ticari değerlerin sahte kimliklerle devretmeye çalışan şüphelilerin ihbarını alan İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri şebeke üyelerini yakalamaya yönelik harekete geçti. Ekipler şüphelilerin İstanbul, Bursa, Samsun, Kütahya ve Tekirdağ’da yaşadığını belirleyerek, 12 Kasım’da eş zamanlı operasyon düzenledi. Yapılan baskınlarda 21 kişi yakalanarak gözaltına alındı.
14 FARKLI KURUM KAŞESİ ELE GEÇİRİLDİ
Şüphelilerin ev ve işyeri adreslerinde yapılan aramalarda 128 eski tip sahte erkek nüfus cüzdanı, 53 kişi bilgileri ve fotoğraf bulunmayan eski tip sahte ehliyet, 5 kişi bilgisi ve fotoğraf bulunmayan ikamet izni kağıdı, 42 tane üzerinde kişi bilgileri ve fotoğraf bulunmayan yeni tip sahte ehliyet, 8 tane Ulaştırma Bakanlığı Mesleki Yeterlilik Belgesi kağıdı, 50 kişiye ait vesikalık fotoğraf, 3 tane kimlik bilgisi olan yeni tip sahte ehliyet, lise diploması, vesikalık fotoğraf kesmek için kullanılan 2 makina ve aralarında Erciyes Üniversitesi, İstanbul Valiliği Göç İdaresi Müdürlüğü, Bakırköy İlçe Nüfus Müdürlüğü, Emniyet Genel Müdürlüğü, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Maliye Bakanlığı, KKTC Polis Genel Müdürlüğü Araç Sürüş Ehliyeti ibareli toplam 14 kaşe, yazıcı, sahte ehliyet ve kimlik yapılında kullanılan cihaz ile çok sayıda telefon, hard disk ve flash bellek ele geçirildi. Şüphelilere yapılan operasyon kameralara saniye saniye yansıdı.
1 MİLYON 612 BİN LİRALIK VURGUN ÖNLENDİ
Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri şüphelilerin şu ana kadar 35 ayrı dolandırıcılık olayını gerçekleştirdiğini belirledi. Ekipler şüphelilerin bu yolla ilk belirlemelere göre 194 bin 681 lira haksız kazanç sağladığını tespit etti. Ekiplerin ihbarı sonucunda bankalar tarafından 39 bin 682 liraya bloke konuldu. Şüphelilerin elde ettikleri 1 milyon 612 bin liraya taksi plakası satın alarak bunu başka kişilere satmaya çalıştığı belirlendi.
14 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
21 şüpheli hakkında ‘Bilişim sistemlerinin, banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle nitelikli dolandırıcılık’, ‘Resmi belgede sahtecilik’ suçlarından işlem yapılarak 15 Kasım’da İstanbul Kartal Adliyesine sevk edildi. 14 Şüpheli sevk edildiği adliyede çıkartıldığı mahkeme tarafından tutuklanırken, 7 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.