Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, İstanbul'un finans üssü, finans merkezi olabilmesi için her tür sebebin mevcut olduğunu belirterek, ''Bunun mücadelesini vereceğiz'' dedi.
Şahenk, Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Avrasya Dünya Ekonomi Forumu'nun Finans merkezleri konulu oturumunda, küresel finans merkezlerinin özelliklerine değinirken, ''İstanbul'a bakarsak, hem kamu hem özel sektörün belli bir kararlığı var. İnsan sermayesi var, kriz tecrübesi olan bir insan sermayesi var. Konum bir avantaj. Bir küresel finans merkezi olarak İstanbul projesi, kamu ve özel sektör için en önemli öncelik. Çünkü Türkiye'nin ileri ekonomiler ligine taşınabilmesi için bu hamleye ihtiyaç var'' diye konuştu.
Bu kapsamda kamu yetkililerinin üzerine düşeni kapsamlı biçimde yaptığını kaydeden Şahenk, özel sektör olarak küresel işlemleri artırmak, genişletmek ve ortaklıkları yaygınlaştırmak istediklerini ifade etti. Şahenk, ''Biz, üzerimize düşeni altyapıya, teknolojiye yatırım yaparak gerçekleştiriyoruz. Finansal kurumlarımız dünya çapında biliniyor'' dedi.
Şahenk, Türkiye'de bankacılığın, küresel anlamda tanınan bir hizmet ve finansal hizmet açısından en iyi teknolojik altyapının sözkonusu olduğunu kaydetti.
Genç ve dinamik nüfusu, eğlence, kalifiye işgücü, finansal ürünlerin çeşitliliği ve hizmetlerin çeşitliliği ile jeopolitik özelliğinin İstanbul'un avantajları arasında sayılabileceğine işaret eden Şahenk, ''Özellikle beceri sahibi ve tecrübeli insan sermayesi bazı ile her ilgili disiplinde bu şekilde İstanbul, diğer rakipleri arasında ön plana çıkmakta'' diye konuştu.
Şahenk, ülkenin makroekonomik ortamının, siyasi istikrara bağlı olduğunu belirterek, ''Gördük ki, makroekonomik istikrar tesis edildi. Ne zaman- Siyasi istikrar tesis edildikten sonra. Türkiye'de finans piyasaları farklı bölgelerden her tür yatırımcıya hizmet ediyor. Tamamen liberal bir sistem söz konusu. Bence, her tür sebebimiz mevcut; bir finans üssü, bir finans merkezi olabilmek için. Bunun mücadelesini vereceğiz'' dedi.
''Tek sorun, lisan''
Natinoal Bank of Kuveyt Üst Yöneticisi (CEO) İbrahim Dabdoub da, dünyadaki 3 ''gerçek'' finans merkezini Newyork, Londra ve Singapur şeklinde sıralayarak, bu üç merkezde tek para biriminin geçerli olduğunu söyledi.
Türkiye'deki bankaların ''birinci sınıf'' diye tanımlayan Dabdoub, ülkenin konumunun iyi, yaşam tarzının kabul edilebilir olduğunu dile getirdi.
Dabdoub, ''Tek bir sorun var Türkiye ile ilgili. O da lisan. Dünyada bütün finans merkezleri İngilizce lisanı kullanır. İstanbul'un da, finans merkezi olmak istiyorsa küçük yaşta kızlara, çocuklara, ilkokuldan itibaren İngilizce öğretmeye başlaması gerekiyor'' dedi.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansgundem.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansgundem.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.