BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisŞahenk bu şirketlerin peşinde----

Şahenk bu şirketlerin peşinde

Şahenk bu şirketlerin peşinde
19 Ocak 2012 - 10:33 www.finansgundem.com

Ferit Şahenk yeni bir iş kolunda satın almalarla büyümeyi planlıyor

Sabah Gazatesi Yazarı Meliha Okur bugün son günlerde Türkiye ekonomisinin gündeminde olan Doğuş Grubu ile ilgili ilginç analizler yaptı. "Doğuş, şampiyonlar liginde oynayan bir holding. Yılda 80 bin araba satıyor. Piyasa değeri bir ara 25 milyar dolara çıkan Garanti Bankası'nın yüzde 25 ortağı.
Doğu Akdeniz'in en büyük marina yatırımlarını yapıyor. Otoyollar inşa ediyor, inşaatta, turizmde büyüyor. Bu kadar çok alanda iş yapıp, katma değer yaratırken niye amatör lige dalıp, restoran satın alıyor! " diye övgüler yağdıran Okur, entertainment ekonomi alanında yapılan yatırımlara dikkat çekiyor. "Pazarın büyüklüğü dünyada 1 trilyon dolar. Türkiye'de ise sadece İstanbul'da büyüklüğü 400 milyon dolar...2 diyen Okur, Doğuş Grubu'nun bu sektörde büyümek için yaptığı alımların bir plan dahilinde olduğunu vurguluyor. Okur, yeni satın almalarla ilgili şu bilgileri veriyor: "
Etçi Nusret portföye girdi.
Köşebaşı, Hayal Kahvesi, Lacivert ve Kiwa'yla görüşmeler sürüyor.
Yıl içinde beş marka bir çatı altında toplanacak.
Amaç ölçek ekonomisini yaratmak.
Sonra markaların büyüme ve iş planlamaları yapılacak.
Hedef, beş yıl içinde Türkiye'den bir veya birkaç dünya markası çıkarmak. Sektörü destekleyecek bir mutfak akademisi de devreye sokulacak. Kısacası, medyanın geleceğini şekillendiren adımları iyi izleyin."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)