<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSağlık sisteminde yeni dönem----

Sağlık sisteminde yeni dönem

Sağlık sisteminde yeni dönem
11 Nisan 2016 - 09:21 www.finansingundemi.com

Hazırlanan yeni taslağa göre acil durumlar ve kronik hastalıklar hariç aile hekimlerinden sevk alınmadan doğrudan hastanelere gidilememesi hedefleniyor

Cumhuriyet'in haberine göre hükümet, 2009 yılında kurulan aile hekimlikleriyle başlatmayı düşündüğü, ancak uygulamasını ertelediği “sevk zincirini” yeniden gündemine aldı.

Sağlık Bakanlığı’nca hazırlanan taslakta, acil durumlar ve kronik hastalıklar hariç aile hekimlerinden sevk alınmadan doğrudan hastanelere gidilememesi, sağlık turizminin geliştirilmesi için bakanlık bünyesinde birim oluşturulması, çok başlılığa neden olduğu için eleştirilen halk sağlığı müdürlüğü ve kamu hastaneleri birliği sekreterliğinin sağlık müdürlüklerine bağlanması, sigara yasağı uygulamasının genişletilmesi hedefleniyor.

Acil durumlar hariç

Buna göre, aile hekiminden sevk almadan hastanelere gidilemeyecek, hastaneler de sevksiz hasta kabul etmeyecek. Acil durumlar ve kronik hastalıklar bu uygulamanın dışında tutulacak. Hastanın hangi basamaktaki hastaneye sevkedileceğine aile hekimi karar verecek. Hükümet, bu düzenlemeyle hastanelerdeki yoğunluğu azaltmayı ve sosyal güvenlik kurumunun yükünü hafifletmeyi hedefliyor.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Beyazıt İlhan, sağlık alanının yap-boz tahtasına döndüğünü vurguladı. İyi bir planlama ve organizasyonla sevk zinciri uygulamasını desteklediklerini kaydeden İlhan, “Bilimsel olan budur. Sağlık sorunlarının yüzde 90’ı birinci basamak sağlık merkezlerinde çözülebilir” diye konuştu. Ancak Türkiye’de bir aile hekimi başına 4 bin hasta düştüğüne dikkat çeken İlhan, “Aile hekimlerinin bu haliyle sevk zinciri uygulaması yapılamaz. Bunun yapılabilmesi için planlamanın çok iyi yapılması ve aile hekimlerinin ona göre organize edilmesi gerekir” dedi. İlhan, sevk zinciri için aile hekimleri açısından sağlıklı bir planlama yapılamaması durumunda insanların özel sağlık kuruluşlarına yöneleceğine dikkat çekti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)