Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Kahramanmaraş depremi, binlerce can kaybına ve yaralanmaya neden olurken, ülke geneli için uzmanların yaptığı yeni deprem uyarıları binalardan sağlık sistemine bir dizi düzenlemenin de gerekliliğini ortaya koydu.
Sözcü’den Sayime Başçı’nın haberine göre; bu süreçte özellikle sağlık ve sigorta sektörü öne çıkarken, deprem, sel, terör gibi afetleri kapsam dışı bırakan tamamlayıcı başta olmak üzere özel sağlık sigortası mevzuatı da tartışma konusu oldu.
Konuyla ilgili görüştüğümüz bir sektör temsilcisi, genel şartlar çerçevesinde özel sağlık sigortalarının depremde meydana gelen yaralanmaları ödemediğini, 1999 yılındaki Kocaeli depremi ve Kahramanmaraş depreminde de sigortalı sayısı az olduğu için, şirketlerin gönüllü olarak ödeme yaptığını kaydetti. Ancak İstanbul ve İzmir gibi metropollerde oluşabilecek bir depremde durumun farklılaşabileceğine dikkat çeken sektör temsilcisi, özel sağlık sigortalarının depremde meydana gelen yaralanmaları ödememesinin büyük güvensizlik yaratacağına burada genel şartlarda düzenlemeye gidilmesi gerektiğine dikkat çekti.
‘’TEMİNAT DIŞI KALAN HALLER’’
Sağlık sigortaları genel şartlar maddelerine göre ‘aksine sözleşme yoksa teminat dışında kalan haller' kapsamına ‘Deprem, sel, yanardağ püskürmesi ve yer kayması' gibi durumlar giriyor. Türkiye Sigortalar Birliği tarafından yapılan açıklamada deprem bölgesinde ilk hesaplara göre toplamda tüm sektör olarak 20 milyar TL'nin üzerinde hasar ödeneceği tahmin edildi.
EK SÖZLEŞME YAPILABİLİYOR
Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Türkiye Sigortalar Birliği deprem, sel gibi doğal afetlerin tamamlayıcı ve özel sağlık sigortalarında mevzuat gereği ek sözleşme ile teminat kapsamına alınabildiğine dikkat çekti.
Açıklamada sektörün burada vatandaşın yanında olduğuna dikkat çekilerek, “Ancak gerek 1999 Gölcük depremi ve diğer depremler sonrasında, gerekse Kovid-19 salgını sürecinde görüldüğü gibi, sektörümüz her durumda sigortalılarının yanında olup teminat kapsamında olmamasına ve bu risk için prim alınmamış olmasına rağmen sağlık sigortalarında ilgili tedavi giderlerini üstlenerek ödeme yapmıştır. Yakın zamanda yaşadığımız Kahramanmaraş depremine ilişkin olarak da, üyemiz sağlık sigortası şirketleri benzer şekilde inisiyatif alarak tedavi giderlerini tamamlayıcı ve özel sağlık sigortaları kapsamında karşılamaktadır” denildi.
Depremin sigorta maliyeti 2 milyar doları bulabilir
Sigorta sektörü hasar ödemelerine başladı
Hasarlı konutlarda kritik detay: Sigortası olan tüm zararı kurtarabilir
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.